Home Tech Welk besturingssysteem past het best bij u als mobiele gebruiker?

Welk besturingssysteem past het best bij u als mobiele gebruiker?

Door admin

De meeste mensen die van plan zijn om een nieuwe smartphone aan te kopen kijken daarbij louter en alleen naar de specificaties van het toestel. Het gaat daarbij dan niet alleen om de grootte van het systeem, maar ook om bijvoorbeeld de processorkracht waarover ze beschikt. Ook de opslagcapaciteit is bij menig aantal toestellen van cruciaal belang. Dit omdat bijvoorbeeld een toestel van Apple niet zomaar naar wens kan worden uitgebreid. Naast deze verschillende zaken is het zo dat u eveneens rekening zult willen houden met het besturingssysteem waar gebruik van wordt gemaakt. Ook deze verschilt namelijk afhankelijk van het soort toestel waar gebruik van wordt gemaakt.

1.) Het mobiele iOS besturingssysteem van Apple

De eerste optie waarover u beschikt is het mobiele iOS besturingssysteem van Apple. Er wordt van dit systeem gebruik gemaakt op verschillende soorten toestellen. Het gaat hierbij om:

 1. De Apple iPhone;
 2. De Apple iPad;

Ondanks het feit dat het mobiele besturingssysteem in de basis voor beide toestellen hetzelfde is, is het wel zo dat er sprake is van niet onbelangrijke verschillen. Het spreekt immers voor zich dat het beeldscherm van de tablets van Apple aanzienlijk groter zijn in vergelijking met het beeldscherm waar de Apple iPhones over beschikken. Het mobiele besturingssysteem van het bedrijf is daarop afgestemd. Verschillende functies zijn dan ook enkel en alleen beschikbaar om gebruik van te maken op één van de Apple tablets. Het gaat hierbij concreet om onder meer de multitasking functionaliteit.

Wat zijn de voordelen van het Apple OS?

Het is niet voor niets dat iOS van Apple door de jaren heen is uitgegroeid tot één van de populairste besturingssystemen voor mobiele toestellen op de markt. Op het ogenblik dat u er voor kiest om gebruik te maken van dit besturingssysteem kunt u dan ook rekenen op de voordelen die hieronder staan aangegeven:

 1. Het besturingssysteem staat er om bekend erg veilig te zijn;
 2. iOS is een ongelofelijk gebruiksvriendelijk besturingssysteem;
 3. Er zijn bijzonder veel applicaties beschikbaar voor iOS;
 4. Het OS biedt heel wat extra mogelijkheden wanneer er door verschillende personen gebruik van wordt gemaakt;

Spreken de bovenstaande voordelen u ook aan? Dan is het zeker en vast de moeite waard om gebruik te gaan maken van een systeem welke is uitgerust met het mobiele iOS besturingssysteem.

Met welke nadelen moet u rekening houden?

Het mobiele besturingssysteem van Apple staat er dus om bekend bijzonder gebruiksvriendelijk te zijn. Het spreekt evenwel voor zich dat dit voor iedereen anders kan zijn. Heeft u bijvoorbeeld altijd gewerkt met Android of een ander mobiel besturingssysteem, dan zult u uiteraard wel even moeten wennen. Ook het feit dat iOS van Apple uitsluitend is terug te vinden op de systemen van het bedrijf zelf kan de nodige problemen met zich meebrengen.

2.) Android, het mobiele besturingssysteem van Google

Het iOS besturingssysteem van Apple vecht sinds jaar en dag samen met Android van Google om de titel van beste en meest populaire mobiele besturingssysteem op de markt. In tegenstelling tot iOS van Apple is het zo dat Android op smartphones en tablets van heel wat verschillende merken is terug te vinden. Denk hierbij onder meer aan:

 1. Samsung;
 2. Huawei;
 3. Motorola;

Bovenstaande zorgt er voor dat mensen die gebruik willen maken van Android in de praktijk over veel meer keuzemogelijkheden beschikken in vergelijking met het mobiele iOS systeem van Apple. Dat is uiteraard mooi meegenomen.

De voordelen van het Android besturingssysteem

Ook aan het gebruik van Android zijn menig aantal interessante voordelen verbonden. Enkele van de belangrijkste voordelen waar u op kunt rekenen bij dit mobiele besturingssysteem zijn de volgende:

 1. Ze is terug te vinden op een zeer groot aantal toestellen;
 2. Android staat bekend als een veelzijdig mobiel OS;
 3. U kunt rekenen op meer vrijheid in vergelijking met iOS;
 4. Groot aantal in ontwikkeling zijnde mobiele applicaties;

Vooral het feit dat Android niet zo dichtgetimmerd zit als iOS is een zeer belangrijk voordeel welke veel mensen aanspreekt.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Ondanks het feit dat ook Android een prima mobiel besturingssysteem is moet het gezegd dat er één belangrijk nadeel aan verbonden is. Het gaat hierbij om de veiligheid van de software. In het verleden zijn reeds een groot aantal gevallen opgedoken waarin er sprake was van veiligheidslekken in het besturingssysteem. Door tijdig je Android systeem te updaten kunnen een groot deel van deze risico’s evenwel worden ingeperkt. Toch is dit zeker wel een nadeel om rekening mee te houden op het ogenblik dat u voor een Android-systeem kiest.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer