Home Lifestyle Waar rekening mee houden bij het kiezen van een streamingdienst?

Waar rekening mee houden bij het kiezen van een streamingdienst?

Door admin

De manier waarop we naar de televisie kijken is door de jaren heen behoorlijk veranderd. Vroeger ging iedereen nog naar de videotheek om een film te huren (of te kopen), maar tegenwoordig is dat sterk veranderd. Het kopen van films gebeurt eigenlijk eerder zelden nog. Het zijn vooral de zogenaamde streamingdiensten die daarvoor verantwoordelijk zijn. Het overgrote merendeel van de films en series die verschijnen zijn immers op die manier thuis te bekijken. Heeft u er nog niet voor gekozen om een abonnement op een streamingdienst te nemen, maar speelt u wel met dat idee? In dat geval is het zeker een aanrader om u even te verdiepen in de informatie op deze pagina.

Verschillende soorten streamingdiensten

Indien u de mogelijkheden bekijkt om een abonnement op een bepaalde streamingdienst af te sluiten zult u meteen kunnen vaststellen dat er op de markt menig aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. Bovendien wordt het aanbod met streamingdiensten ook alleen maar groter. Enkele bekende namen zijn in ieder geval:

  • Netflix;
  • Apple TV+;
  • Disney+;
  • Amazon Prime;

Alle bovenstaande streamingdiensten beschikken over een mooi aanbod en een prima werkend systeem. Steeds meer bedrijven kondigen echter hun eigen streamingdienst aan waardoor de concurrentie naar de toekomst toe wellicht alleen maar nog groter zal worden.

Reclame of geen reclame?

Voor de meeste streamingdiensten geldt op moment van schrijven dat er geen reclame wordt afgespeeld tijdens de afleveringen van bijvoorbeeld series of doorheen films. Verschillende bedrijven hebben echter reeds laten optekenen wel degelijk te werken aan een dergelijk alternatief voor de bestaande diensten. In principe zou dit kunnen betekenen dat u een keuze kunt maken uit twee verschillende opties:

  1. Betalende abonnementen zonder advertenties;
  2. Niet betalende abonnementen met advertenties;

Wanneer u er voor kiest om een betalend abonnement bij een streamingdienst af te sluiten kunt u dus ondoorbroken genieten van al uw favoriete films en series. Heeft u geen budget om te besteden aan een abonnement voor een streamingdienst of wilt u er gewoon liever geen geld aan uitgeven? In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om te kiezen voor een gratis abonnement met advertenties.

Let op het verschil in aanbod

In de basis zijn alle streamingdiensten op de markt eigenlijk grotendeels hetzelfde. De mogelijkheden waarover je beschikt bij deze streamingdiensten zijn dan ook in principe globaal gezien hetzelfde. Waarin schuilt dan precies het verschil? Zeer eenvoudig, in het bijzonder in het aanbod dat van toepassing is. Voor Disney+ geldt bijvoorbeeld dat ze zich voornamelijk richt op gezinnen en kinderen. Dat zorgt er voor dat gewelddadige evenals seksueel getinte content op het streamingplatform eigenlijk geen plaats heeft.

Naast bovenstaande is het zo dat er ook rekening dient te worden gehouden met de eigen producties van verschillende streamingdiensten. In het bijzonder streamingdienst Netflix staat er om bekend over een zeer groot aanbod te beschikken met eigen producties. Deze worden overigens in verschillende talen geproduceerd. Buiten de Engelstalige producties zijn ook Spaanstalige, Turkse en zelfs Zuid-Koreaanse producties in het aanbod van Netflix terug te vinden. Ook het (unieke) aanbod met eigen content kan mensen aansporen om net voor één bepaalde, specifieke streamingdienst te kiezen.

Let op! Niet elke streamingdienst is hier reeds beschikbaar!

Veel mensen lezen het nieuws en de nodige achtergrondinformatie over streamingdiensten op verschillende websites op het internet. Daar is niets mis mee. U moet er alleen wel rekening mee houden dat menig aantal streamingdiensten in Europa nog niet op de markt zijn verschenen. Dit geldt onder meer voor de streamingdienst Hulu. Wel is het zo dat er steeds meer streamingdiensten op de Europese markt verschenen. De actuele situatie evenals nieuwe releases in het oog houden is dan ook in de praktijk altijd een goed idee.

Meerdere abonnementen afsluiten of niet?

Zoals de informatie op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt is het zo dat er behoorlijk wat verschillende streamingdiensten bestaan. Elke streamingdienst beschikt in de praktijk bovendien over haar eigen, unieke aanbod. Omwille van het feit dat het complete aanbod steeds meer versnipper geraakt komt het vaak voor dat mensen overwegen om meerdere abonnementen af te sluiten. Let wel, het afsluiten van meerdere abonnementen betekent uiteraard ook dat u rekening moet houden met verschillende kosten. Bedenk voor uzelf dus altijd of het totale kostenplaatje voor u in dat geval de moeite waard is of niet.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer