Home Tech De geschikte internetprovider voor wie een webshop heeft

De geschikte internetprovider voor wie een webshop heeft

Door Scott van Ede
De geschikte internetprovider voor wie een webshop heeft

Er is vandaag een ruime keuze aan internetproviders. Zij bieden je niet alleen internet, maar ook een gsm- en of telefoonabonnement en (digitale) televisie aan. Het is echter niet gemakkelijk om een geschikte internetprovider te kiezen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen al die providers? Wij helpen je een handje.

Waarvoor heb je internet nodig?

De eerste – en waarschijnlijk de belangrijkste – vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor je internet gebruikt. De ene gebruikt internet slechts om af en toe informatie te zoeken en om mails te lezen of beantwoorden, terwijl de andere een webshop heeft en naast een snelle en stabiele internetverbinding ook webhosting kan gebruiken. Het internetpakket moet dus in lijn liggen met de activiteiten die je uitvoert.

Hoor je het in Keulen donderen bij het woord webhosting? In dergelijke pakketten zitten een aantal websites en domeinnamen, maar ook mailboxen en databanken om gegevens op te slaan. Handig voor bedrijven die over meerdere websites beschikken, bijvoorbeeld. Misschien kan jij ook zo’n pakket gebruiken voor je nieuwe webshop? Goedkope webhosting start met basispakketten van goede kwaliteit die je tegenwoordig makkelijk online vindt.  Dit standaard hostingpakket kan je ook aanpassen en upgraden naargelang jouw behoeftes, wensen en budget.

Waarvoor heb je internet nodig

Websites hosten

Heb je zelf een webshop of een aantal websites in je bezit? Dan is het belangrijk om die ook effectief online te houden, en daarvoor kies je best een goede hostingpartij. Ga even na voor jezelf welke activiteiten je uitvoert en waarbij je precies hulp nodig hebt. Wil je een service waar je 24/7 op kan rekenen of volstaat een beknopte handleiding bij een hostingpakket voor jou? Daarnaast speelt ook de prijs een belangrijke rol: hoeveel wil jij uitgeven aan webhosting? Tot slot moet je bekijken hoeveel ruimte je in de cloud nodig hebt om je activiteiten comfortabel te kunnen uitvoeren.

Snel en stabiel internet

Wie over heel wat websites beschikt, heeft ook nood aan snel en stabiel internet. Ga voor jezelf na of je in de toekomst bijvoorbeeld glasvezel wil gebruiken voor een optimale connectie. Als dat geval is, check dan of de internetprovider die je verkiest ook zo’n glasvezelnetwerk heeft. Daarnaast wil je wellicht de kosten drukken, dus check even of je provider een pakket aanbiedt met daarin internet, maar ook telefonie en televisie. Dat scheelt in prijs en dat geld kan je gebruiken om je website of webshop nog meer te optimaliseren en zo (hopelijk) meer omzet te draaien.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer