Home Tech Wisselspanning of gelijkspanning?

Wisselspanning of gelijkspanning?

Door Scott van Ede
Wisselspanning of gelijkspanning

AC DC power supplies zijn onmisbaar in elke technische sector en voor elke installatie. Soms moet wisselspanning in gelijkspanning worden omgezet. Op zulke momenten heb je een AC DC power supply nodig. Hier bestaat een groot gamma in. Op andere momenten zou gelijkspanning in gelijkspanning moeten omgezet kunnen worden. In dat geval komt een DC DC converter dan weer goed van pas.

Kenmerken van een degelijke AC DC power supply

Wanneer de belasting van een installatie over wisselspanning beschikt, maar gelijkspanning nodig heeft, moet je deze wisselspanning in gelijkspanning kunnen omzetten. Dit doe je door middel van een AC DC power supply. Deze supplies moeten uiteraard compact, betrouwbaar en uitermate efficiënt zijn. Wanneer je je power supplies aankoopt bij Elipse, kan je er zeker van zijn dat hier rekening mee gehouden wordt. Zij werken enkel met gespecialiseerde niche-fabrikanten, wiens producten ze bij elkaar brengen om jou de beste service te kunnen bieden. Hierdoor kan je bij hen dus voor iedere sector de meest geschikte AC DC power supply terug vinden.

Voordelen van de AC DC power supply

De voeding van een machine is noodzakelijk om deze machine te kunnen doen werken. Bij de mens is deze functie weggelegd voor het hart. Je hart zorgt er namelijk voor dat je organen en ledematen de nodige zuurstof krijgen. Bij een machine of installatie moet de voeding ervoor zorgen dat er voldoende spanning en stroom geleverd wordt aan PLC’s, sensoren en motoren, zodat deze naar behoren kunnen werken. De AC DC power supply garandeert je dat de nodige stroom op de juiste plek kan raken.

Nut van een DC DC converter

DC DC converters zetten de beschikbare gelijkspanning om in de gelijkspanning die nodig is om een toestel te doen werken. De converters zorgen er dus voor dat de gelijkspanning hoger of lager wordt wanneer dit nodig is. Indien nodig kunnen deze converters er ook voor zorgen dat de spanning aan de ingang en de uitgang gelijk zijn om zo een galvanische scheiding mogelijk te maken. Een andere kracht van een DC DC converter is dat ze zorgen voor stabiliteit; ze kunnen de variërende spanning aan de ingang omzetten in een stabiele spanning. Zeker bij batterijen is dit erg nuttig.

Toepassingen van DC DC converters

DC DC converters worden vaker gebruikt dan je denkt. Ze zijn in elke industriële sector terug te vinden en bestaan in alle vormen en formaten. DC DC converters met een laag vermogen worden vaak gebruikt op PCB’s, maar dit is niet mogelijk voor converters met een groter vermogen. In dat geval is een andere montage noodzakelijk. Ook wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve DC DC converter ben je bij Elipse aan het juiste adres. Zij geven je advies op maat en garanderen je de beste oplossing.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer