Home Tech Je eigen website: zelf bouwen of uitbesteden?

Je eigen website: zelf bouwen of uitbesteden?

Door Scott van Ede
Je eigen website: zelf bouwen of uitbesteden?

Je bent de uitdaging aangegaan… Als kleine zelfstandige heb je sinds kort een business die up and running is. Proficiat! Daar heb je al heel wat doorzettingsvermogen en lef voor nodig gehad. Wil je je nu ook nog online profileren? Dan is een website onmisbaar. Ga je hiermee best zelf aan de slag of vertrouw je liefst op een professional?

Time is money, money buys time

Of je best kiest voor een professional of zelf aan de slag gaat met een online ‘website builder’, hangt af van een aantal zaken. Ten eerste: heb je er ervaring mee? Dat is natuurlijk altijd makkelijk meegenomen. Als dit niet het geval is, kan je het aanleren, maar daar heb je natuurlijk wel wat tijd voor nodig. Op het net vind je tonnen video’s en tutorials die je kunnen begeleiden doorheen het proces van een website bouwen. De programma’s en online tools die je de dag van vandaag kan gebruiken zijn erg user friendly en intuïtief en hebben geen kennis van code nodig, zoals dat vroeger wel noodzakelijk was. De vraag is of je je website straks ook zelf wil gaan beheren en makkelijk aanpassingen wil kunnen doen. Niet te vergeten dat het doel van je website en de features die je erop wil zien (of nodig zijn) ook zullen bepalen of je je als leek zelf over deze materie zal buigen of het ‘simpelweg’ overlaat aan een webdeveloper met de nodige knowhow en je je zo heel wat hoofdpijn en tijd bespaart.

Het doel van je website

Met behulp van templates kan je met verschillende programma’s aan de slag. Al hangt het natuurlijk af van hoe complex en in welke graad van performance je je website hebben wil. Heb je enkel een homepage nodig en een contactformulier en doet vindbaarheid er voor jou niet zo toe, dan kan je je er makkelijk zelf eventjes mee bezig houden. Verkoop je verschillende producten en heb je ettelijke productpagina’s nodig, een webshop en wil je gebruik maken van een blits design dat in een handomdraai nieuwe bezoekers trekt? Dan kan het misschien interessant zijn om in zee te gaan met iemand die wat meer kennis heeft van web development.

Het design van je website

Het design van je website

Een degelijk web design bureau heeft voldoende kennis en skills in huis om een pareltje van een website op te leveren. Ga je op zoek naar een partner? Dan zijn er een aantal dingen waarop je kan letten om een juiste keuze te maken. Neem uiteraard eerst al eens een kijkje naar hun website, bekijk ook hun klanten en het portfolio. Ben je blij met wat je ziet? Vraag dan ook altijd vooraf naar het prijskaartje. Zo kan je al je opties goed vergelijken. Er zijn webdesign bureaus die enorme bedragen durven vragen, dus een tweede opinie is daarom vaak een goed idee.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer