Home Tips Alle voordelen van laadpalen aan jouw bedrijf

Alle voordelen van laadpalen aan jouw bedrijf

Door admin
Alle voordelen van laadpalen aan jouw bedrijf

Vaarwel fossiele brandstoffen, welkom elektrische wagens. De auto van de toekomst rijdt stiller, heeft minder onderhoud nodig en stoot geen schadelijke stoffen uit. Alleen: hij moet wel opgeladen worden. Thuis, onderweg of – een steeds populairdere optie – aan het werk. Niet alleen werknemers, ook werkgevers genieten (voorlopig nog) van de voordelen van het laten plaatsen van een laadpaal. Je ontdekt ze hier allemaal.

Een tandenborstel, een smartphone of een elektrische auto: allemaal hebben ze stroom nodig om hun batterijen op te laden. Net zoals je tandenborstel en je smartphone sluit je daarvoor je wagen aan op het elektriciteitsnet. Bij je auto is dat via een laadpaal, die op de grond staat of aan de muur hangt. Je ziet ze meer en meer opduiken aan bedrijven, van supermarkten over kantoorgebouwen tot fabrieken. Nogal logisch, wanneer je rekening houdt met deze voordelen.

Extra argument voor werknemers

In de ‘war for talent’ telt elk argument. Laadpalen aan je bedrijf bieden (toekomstige) medewerkers de kans hun wagen op te laden tijdens de werkuren. Voor wie geen mogelijkheid heeft om thuis op te laden, kan dat een beslissende factor zijn om voor jouw onderneming te kiezen. Beschouw daarom laadpalen kopen voor je bedrijf gerust als een extralegaal voordeel bieden aan je werknemers. Bovendien zijn vanaf 2026 alleen nog EV’s fiscaal aftrekbaar. Door vandaag laadpalen te plaatsen, anticipeer je op je toekomstige bedrijfswagens.

Extra service voor klanten

Ontvang je vaak klanten? Zij weten het ongetwijfeld te waarderen dat ze tijdens hun bezoek hun elektrische wagen kunnen opladen voor de deur. Zo nemen ze afscheid met een opgeladen autobatterij en een gerust hart. Laadpalen zorgen voor grotere klanttevredenheid en een betere klantenbinding. Bovendien zet je hiermee in op je merk. Profileer je jezelf als een moderne, bewuste, duurzame onderneming? Dan zijn een of meerdere laadpalen aan je parking onmisbaar.

Extra service voor klanten

Extra gebruiksvriendelijk

De moderne generatie laadpalen beschikt over de nieuwste technologieën. Zo waken ze erover dat het elektriciteitsnet niet overbelast geraakt, dat de koppeling met je zonnepanelen vlekkeloos verloopt en dat gebruikers snel weg zijn met de handige interface. De eerste laadpalen waren nog veredelde stopcontacten. De slimme laadpalen van vandaag bieden je een waaier aan opties voor onder meer het openstellen voor derden.

Extra bron van inkomsten

Toegegeven, laadpalen laten plaatsen is een serieuze investering. Toch is het op verschillende manieren mogelijk de kosten te drukken. Koppel ze aan eigen zonnepanelen om minder te betalen voor je elektriciteit. Bepaal via je dashboard of app wie hoeveel betaalt voor het opladen, van medewerkers over klanten tot het brede publiek. En nog tot en met 31 augustus 2024 geniet je als bedrijf van een belastingvermindering tot 150% bij de aankoop van publieke laadpalen. Je laadinfrastructuur moet dan wel toegankelijk zijn voor derden.

Extra duurzaam

Een elektrische wagen is op de lange termijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. De overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen is de belangrijkste oplossing voor de heersende klimaatcrisis. Door laadpalen te plaatsen aan je bedrijf, investeer je mee in een groenere toekomst. Bovendien vind je aanbieders van laadpalen in de Lage Landen, zoals het Belgische Smappee en het Nederlandse Alfen. Ook met die lokale producten verklein je je ecologische voetafdruk.

Al deze voordelen maken eigen laadinfrastructuur aan jouw bedrijf onontbeerlijk. De installatiekosten zijn onder meer afhankelijk van de omgeving en het type laadpaal dat je kiest. Vraag daarom offerte aan bij een gespecialiseerde laadpaalinstallateur. Zij geven je een deskundig antwoord op al je vragen.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer