Home Lifestyle Goed voorbereid beginnen aan het communie- of lentefeest

Goed voorbereid beginnen aan het communie- of lentefeest

Door Scott van Ede
Goed voorbereid beginnen aan het communie- of lentefeest

We herinneren ons ongetwijfeld nog allemaal die speciale dag(en) in onze kindertijd waarop we onze communie of ons lentefeest deden. Wanneer je vandaag het drukwerk herbekijkt dat toen werd gemaakt voor jouw bijzondere dag, zal het waarschijnlijk wel nostalgie opwekken. Tegelijkertijd is dat drukwerk vaak het enige tastbare aan die mooie dag. De kaartjes die je maakt en laat afdrukken zijn dus belangrijk voor de herinneringen achteraf. Maar hoe pak je dat aan? Je leest het in deze blog.

Op tijd beginnen

Denk je al aan het kopen van kledij en ben je volop bezig met de planning van het feest? Dan ben je goed bezig want het is belangrijk om op tijd te starten met het uitkiezen van de juiste kleding. Wanneer je een bepaalde outfit wilt shoppen, is het belangrijk om deze te scoren in de juiste maat. De kledij zal immers veel verklappen over de stijl van het feest maar vormt ook de basis voor het drukwerk. Daarom is het altijd goed om te vertrekken vanuit het totaalplaatje dat je voor ogen hebt. Bespreek dit samen en noteer hoe je wilt dat de kledij, het feest en de kaartjes er straks uit zullen zien. Met dat sfeerbeeld op zak, kom je al een heel eind verder.

Smile

Smile

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Het klinkt cliché maar het toewerken naar foto’s die de juiste sfeer opwekken is een must. Als je de favoriete kledij, de feestlocatie en de stijl voor ogen hebt, kun je aan de slag gaan om geweldige foto’s te maken voor de communiekaartjes

Maar hoe begin je hieraan? Je kunt voor een favoriete locatie kiezen zodat je de meest spontane foto’s neemt van je zoon of dochter. Of je gaat zelf op zoek naar een leuke plek in de buurt om bijzondere foto’s te nemen. Kies bij uitstek voor een zonnige dag. Denk op voorhand aan spulletjes die je kunt meenemen voor de fotoshoot, zoals een leuke hoed of sjaal of een favoriet voorwerp zoals een bal, fiets, …  Ga je voor stoer? Dan is een skateboard in een urban setting een fijne combinatie. Of kies je eerder voor feeërieke foto’s, dan kan een romantische paraplu met kant en mooie bloemen de sprookjesachtige sfeer compleet maken. 

Klaar om te beginnen?

Misschien wil je al wat foto’s prijsgeven nog voor het communie of het lentefeest start? Of wil je eerder gaan voor het verrassingseffect? In het laatste geval kun je misschien beter kiezen om geen foto’s op te nemen in de uitnodiging voor het lentefeest of de communie. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je de stijl kiest die je voor ogen houdt. Ga voor een uitnodiging met velvetlook in combinatie met een gouden opdruk of kies voor een combinatie van een leuke tekening met de naam in sierlijke of net stoere letters. Zo laat je al zien welke stijl de gasten mogen verwachten op het feest maar geef je nog niet de mooiste foto’s prijs. Die bewaar je voor de bedankingskaartjes na afloop van het feest voor vrienden en familie, waarbij het enige compliment dat je te horen zult krijgen, “wow” is!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer