Home Lifestyle De meest klantvriendelijke treinstations vind je in deze steden

De meest klantvriendelijke treinstations vind je in deze steden

Door admin

Er kan worden gesteld dat reizen met het vliegtuig tegenwoordig (aardig) aan populariteit hebben ingeboet. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een treinrit te boeken. Reizen met de trein brengt in de praktijk behoorlijk wat voordelen met zich mee. Zo is er bijvoorbeeld het feit dat u tijdens een treinreis heel wat van de omgeving meekrijgt, iets wat uiteraard niet geldt voor vliegreizen. Daarnaast wil een treinreis ook nog wel eens voordeliger zijn en kunt u rekenen op een prima comfort. Niets echter zo vervelend om een leuke treinreis af te moeten sluiten met een slechte ervaring in het station waar u aankomt. Omwille van deze reden vertellen we u op deze pagina graag wat nu precies de meest klantvriendelijke stations zijn.

De voordelen van reizen met de trein

Het aantal mensen welke er voor kiezen om met de trein te reizen is door de jaren heen sterk toegenomen. Verschillende factoren liggen hiervan aan de basis. In eerste instantie is er bijvoorbeeld het feit dat treinreizen veel milieuvriendelijker zijn dan reizen met het vliegtuig. Dat is echter niet alles. Bovendien kunt u tijdens een treinreis eveneens genieten van de voordelen zoals hieronder aangehaald:

 1. Er bestaan tegenwoordig werkelijk uitstekende treinverbindingen;
 2. Tijdens een treinreis is het mogelijk om wat moois mee te pikken van de omgeving;
 3. Reizen met de trein kan in alle comfort (er zijn zelfs verschillende comfortklassen);
 4. U kunt er voor kiezen om zelfs te overnachten tijdens een treinrit;

Voor menig aantal treinreizen geldt dat ze ’s nachts worden uitgevoerd. Bekend zijn bijvoorbeeld de treinen die worden ingelegd naar de wintersportgebieden. In het bijzonder tussen België en Oostenrijk rijden er menig aantal treinen welke wintersporters meenemen naar de wintersportgebieden. Deze rijden grotendeels ’s nachts waardoor de treinreis voor de reizigers net wat comfortabeler wordt en minder lang duurt.

Wanneer is een station echt klantvriendelijk?

Reizen met de trein zorgt er dus duidelijk voor dat u kunt rekenen op een aantal interessante voordelen. Wat echter te denken van de stations waar gebruik van wordt gemaakt? Het is algemeen bekend dat het ene treinstation al wat klantvriendelijker is dan het andere, maar waarin schuilt het verschil dan precies. Wel, onder meer in de zaken zoals hieronder aangegeven:

 1. Hoe druk zijn de perrons van het station in kwestie?
 2. Zijn er winkels en / of een restaurant beschikbaar?
 3. Zijn de aankondigingsborden duidelijk of niet?

Aan de drukte kan een station op zich weinig veranderen, maar aan de andere punten uiteraard wel. Verschillende stations doen dan ook extra veel moeite om hun klanten op zo optimaal mogelijke wijze van dienst te kunnen zijn. In ieder geval, bent u benieuwd naar wat nu exact de meest klantvriendelijke stations zijn in de wereld? Lees dan snel verder!

Top 10 meest klantvriendelijke stations

In de basis is de functie van een station uiteraard overal hetzelfde, namelijk zo efficiënt mogelijk het treinverkeer en haar passagiers afhandelen en verwerken. Dit gezegd zijnde is het voor stations wel mogelijk om bepaalde extra faciliteiten te voorzien. Ook de netheid van de stations is vaak een punt waarover de nodige discussie bestaat. In ieder geval, de meest klantvriendelijke stations volgens uitgevoerde onderzoeken zijn de volgende:

 1. Het Londen St. Pancras International treinstation;
 2. Zürich Central Station in Zwitserland;
 3. Het Leipzig Central Station;
 4. Roma Termini in de Italiaanse hoofdstad Rome;
 5. München Central Station;
 6. Hamburg Central Station;
 7. Het Berlin Central Station;
 8. Milano Centrale in het Italiaanse Milaan;
 9. Het Moscow Kazansky treinstation in Rusland;
 10. Het Frankfurt Central Station;

Het bovenstaande overzicht maakt meteen duidelijk dat het vooral de Duitse treinstations zijn welke uitstekend scoren. Dat is echter niet alles. Ook in de Engelse hoofdstad Londen is er een heerlijk treinstation terug te vinden en zelfs in het Russische Moskou kunt u genieten van een uitstekende klantvriendelijkheid.

Een aangename reiservaring met de trein

De reiservaring waar u met de trein op kunt rekenen beperkt zich uiteraard niet alleen maar tot de trein zelf. Ook het station speelt hierin een belangrijke rol. De treinreis mag op zich nog zo comfortabel zijn, op het ogenblik dat de ervaring in het station tegenvalt kan dat de volledige treinreis uiteraard negatief beïnvloeden. Hoe dan ook, wilt u dus kunnen rekenen op een echt aangename treinreis? Dan is gebruikmaken van één van de bovenstaande, klantvriendelijke stations in de praktijk absoluut de moeite meer dan waard!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer