Home Lifestyle Weg met de bedwantsen in bed!

Weg met de bedwantsen in bed!

Door Scott van Ede
Weg met de bedwantsen in bed!

Je bed is een plek waar je volledig tot rust moet kunnen komen. De aanwezigheid van bedwantsen in bed kan deze rust behoorlijk verstoren. Deze kleine beestjes zijn namelijk dol op jouw bloed. De bedwantsen kunnen hun geluk dus niet op als jij iedere avond weer in bed stapt. Helaas zal jij de volgende ochtend minder plezierig wakker worden. De beten van een bedwants zorgen namelijk voor hevige jeuk. Je hebt deze beestjes dus liever niet in je bed.

Is een bedwants gevaarlijk?

Bedwantsen zijn kleine beestjes die zich, zoals de terminologie al doet vermoeden, in bed bevinden. Deze plek is goed te verklaren. Bedwantsen leven namelijk van bloed en kunnen zichzelf hier rijkelijk mee voeden als jij slaapt. Doordat de beestjes leven van jouw bloed klinken ze gevaarlijk. Maar dit valt eigenlijk wel mee. De bedwantsen brengen namelijk geen ziektes over en zijn hiermee niet schadelijk voor jouw gezondheid. De beestjes zijn daarentegen wel erg vervelend. De hevige jeuk die ze veroorzaken is namelijk niet fijn. Daarnaast is het simpelweg geen prettig idee dat er zich beestjes in jouw bed bevinden. Bedwantsen bestrijden is dan ook altijd een verstandige keuze. Zo kun jij weer genieten van een fijne nachtrust zonder jeuk.

Vlooien versus bedwantsen

Vlooien versus bedwantsen

Heb je last van rode bultjes op je huid die hevig jeuken? Dan kan het zo zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door bedwantsen. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk ook tal van andere redenen denkbaar die deze klachten kunnen veroorzaken. Van medische redenen tot overige ongediertesoorten. Ook vlooien veroorzaken namelijk soortgelijke klachten. Er is echter wel een aspect waaraan je een bedwantsenbeet van een vlooienbeet kunt onderscheiden. Bij een beet van een bedwants is er vaak sprake van meerdere bultjes op een rijtje. Twijfel je toch nog of het wel om bedwantsen gaat? Laat een ongediertebestrijder het dan beoordelen.

Zelf het aantal bedwantsen terugdringen

Het bestrijden van bedwantsen wordt vaak als lastig betiteld, maar het is zeker niet onmogelijk. Er zijn namelijk diverse dingen die jij zelf kunt doen om het aantal bedwantsen terug te dringen. Was je beddengoed op een hoge temperatuur. De bedwantsen kunnen niet tegen deze warmte en zullen dood gaan. Dit geldt ook voor de eitjes in het beddengoed. Ook bij je matras kun je de hitte van een stoomapparaat inzetten om de beestjes te doden. Tot slot kun je in de ruimte speciaal gif spuiten tegen bedwantsen. Met behulp van deze methoden zal je het aantal bedwantsen aanzienlijk terug kunnen dringen. Zijn toch niet alle beestjes verdwenen? Laat dan een professionele bestrijder langskomen voor een volledige bestrijding.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer