Home Lifestyle Wil je blije werknemers op de werkvloer? Volg dan deze 3 tips

Wil je blije werknemers op de werkvloer? Volg dan deze 3 tips

Door Scott van Ede
Wil je blije werknemers op de werkvloer? Volg dan deze 3 tips

Elke werkgever droomt ervan: personeel dat dag in dag uit met plezier aan het werk gaat. Dit gebeurt alleen niet zo maar, als werkgever moet je hier wel het een en ander voor regelen. Want hoe zorg je nou voor die blije werknemers op de werkvloer? Lees dan snel deze tips en binnen de kortste keren staat jouw personeel met een glimlach te werken.

1. Iedereen is gelijk

Werknemers voortrekken, is een fout die je als werkgever absoluut niet moet maken. Onthoud dat iedereen die bij jou werkt gelijk is, en dat je iedereen dus ook gelijk moet behandelen. Zorg dus ook dat je als werkgever niet te veel hiërarchisch denkt. Een beetje hiërarchie is natuurlijk altijd nodig om structuur in je bedrijf te houden, maar zorg dat je hierin niet overdrijft. Ga dus iemand die een ‘minder belangrijke’ taak heeft, niet ook gelijk als minder belangrijk zien. Dit zorgt voor een scheve verhouding binnen jouw bedrijf, wat kan zorgen voor een slechte werksfeer en uiteindelijk ontevreden personeel. Geef iedereen dus voldoende aandacht en waardering, daar kom je uiteindelijk het verst mee.

2. Zorg voor lol tijdens werk

Zorg voor lol tijdens werk

Werken, draait niet alleen maar om werken. Werknemers werken natuurlijk om nieuwe dingen te leren en genoeg geld te verdienen, maar ook om een fijne tijd te hebben en plezier aan hun werk te beleven. Werken is iets wat je dag in dag uit doet, zorg er dus als werkgever voor dat je personeel ook een beetje lol heeft tijdens werk. 

Maar hoe zorg je hiervoor? Een van de manieren om lol tijdens je werk te beleven, is door een vrijdagmiddagborrel in te stellen. Zo sluit je de week goed en gezellig met elkaar af. Dit bevordert de werksfeer en laat je personeel met een glimlach het weekend in gaan. Ook zou je eens in de maand een bedrijfsuitje kunnen organiseren. Dit kan je zo gek maken als je wilt: van paintballen, tot een pubquiz of een rondvaart door Amsterdam. Zolang het maar niet met werk te maken heeft en het je werknemers de kans geeft om te ontspannen en lol te maken.

3. Let op ieders gezondheid

Een van de belangrijkste dingen waar je als werkgever op moet letten, is de gezondheid van je werknemers. Zorg ten eerste voor een fijne werkomgeving: voldoende licht, goede ventilatie en lekker zittende bureaustoelen. Maar let daarnaast ook op gezond eten en drinken. Zorg bijvoorbeeld dat er altijd vers fruit aanwezig is en dat er kannen met water op tafel staan. 

Wil je het liever wat luxer uitpakken? Schaf dan een waterdispenser van Brita aan, en laat je werknemers gereinigd water drinken. Of zorg ervoor dat er elke lunch gezonde producten, zoals salades en sapjes, op tafel staan. Met slechts een aantal kleine aanpassingen help je al mee aan de gezondheid van je werknemers. Wanneer je werknemers gezond zijn, halen ze meer energie uit de dag, kunnen ze beter presteren én meer lol beleven: wat wil je nog meer?

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer