Home Lifestyle Hoe kunt u nu echt het best uw haar wassen?

Hoe kunt u nu echt het best uw haar wassen?

Door admin

Er is door de jaren heen ongelofelijk veel gediscussieerd over de manier waarop u nu precies uw haar moet wassen. Dient u dit één keer per dag te doen of slechts één keer per week? Moet u daarbij bovendien veel shampoo gebruiken of weinig? Het feit dat heel wat gerenommeerde kappers er een compleet andere mening op nahouden maakt de keuze er in de praktijk ook niet bepaald beter op. Wilt u nu echter graag voor eens en altijd ontdekken hoe u nu het beste uw haar kunt wassen? Dat is mogelijk hier op deze pagina! 

Hoeveel keer moet u, uw haar wassen?

Hoe vaak u nu precies uw haar moet wassen is in de praktijk sterk afhankelijk van verschillende factoren. Er dient hierbij in eerste instantie rekening te worden gehouden met het haartype waarover u beschikt. Mensen die droog of dik haar hebben hoeven bijvoorbeeld hun haar in de praktijk doorgaans minder vaak te wassen. Ook de producten waar gebruik van wordt gemaakt spelen een niet onbelangrijke rol. Zijn deze producten bijvoorbeeld wel of niet aangepast aan uw haartype? Andere zaken die eveneens een invloed kunnen hebben op de frequentie waarmee u, uw haar dient te wassen zijn:

  • De kwaliteit waar het water over beschikt;
  • Uw hormonale cyclus;

Het feit dat zoveel verschillende factoren een invloed hebben op de frequentie waarmee u, uw haar dient te wassen zorgt er voor dat niemand echt een vaste regel kan aangeven. Naarmate u, uw haar beter leert kennen zult u vanzelf een bepaalde routine ontdekken die bij u past. Let wel, tijdens het nemen van een douche bestaat er wel degelijk een manier om uw haar te wassen zonder dat er daar beschadigingen aan op kunnen treden.

Begin altijd met uw haar te wassen door te spoelen

In eerste instantie is het belangrijk om het product waar u gebruik van gaat maken niet aan te brengen om droog haar. Maak dus uw haar eerst helemaal nat. Het warme water zal er als het ware voor zorgen dat de haarschacht open zal worden gezet waardoor vuil en restjes product eenvoudig(er) weggespoeld kunnen worden. Bovendien zal uw haar de producten ook aanzienlijk beter gaan opnemen. Tot slot zal het water er eveneens voor zorgen dat de olie op de hoofdhuid kan worden losgemaakt.

Vergeet het aanbrengen van de conditioner niet!

Voor zowel dames als heren die over lang haar beschikken is het eigenlijk aan te raden om in eerste instantie een dun laagje conditioner aan te brengen op de uiteinden. Let wel, wanneer u dit heeft gedaan moet de conditioner ook snel terug worden uitgespoeld. Op deze manier worden de fragiele punten aan het haar beschermd tegen de iets hardere shampoo welke daarna komt.

Hoe de shampoo aanbrengen op uw haar?

Het wordt aangeraden om de shampoo niet zomaar op de volledige haardos aan te brengen. Het is dan ook het best om te beginnen met de hoofdhuid. U dient zich daarbij vooral te concentreren op de huid aan de nek. Dit niet in het minst omdat u daar vaak krijgt af te rekenen met heel wat vuil en zweetrestjes. Vervolgens de rest van uw haar inzepen met het schuim dat is ontstaan is eigenlijk ruim voldoende. De uiteinden zullen op deze manier aanzienlijk minder vet worden waardoor er ook heel wat minder product is vereist. Een hoeveelheid shampoo welke de omvang heeft van een eurostuk is bijvoorbeeld reeds voldoende voor mensen die over kort of halflang haar beschikken. Voor lang haar kan er dubbel zoveel shampoo zijn vereist.

Let op! Wrijf niet te hard!

Ook de manier waarop u de shampoo gaat inwrijven is van belang om bij stil te blijven staan. Des te harder u wrijft, des te groter de kans is dat uw haarschacht permanente schade zal oplopen. Het gevolg? Niet alleen gebroken puntjes, maar ook pluizig haar. Doe het zachtjes aan en maak bij voorkeur gebruik van verticale in plaats van ronde bewegingen. Op deze manier wordt ook voorkomen dat uw haar in de knoop raakt.

Was uw haar niet meerdere keren na mekaar!

Er wordt vaak gezegd dat u, uw haar niet één, maar wel twee keer na elkaar moet wassen. In de praktijk betekent dit dan dat u eerst uw haar gaat spoelen, ze vervolgens inzeept met shampoo, terug uitspoelt en het hele proces herhaalt. Daar is echter helemaal geen reden voor, in tegendeel. Dit natuurlijk tenzij uw haar bijzonder is vervuild geraakt en één keer wassen niet voldoende is om al het vuil uit uw haardos te verwijderen. Het meerdere keren na elkaar wassen van de haren kan er in de praktijk voor zorgen dat uw haar komt uit te drogen. Indien dit niet echt noodzakelijk is, is het dus altijd een must om uw haar gewoon slechts één keer te wassen.

Spoel uw haar tot slot nog eens af met koud water

Tot slot is het sterk aangeraden om uw haar nog even af te spoelen met koud water. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat het buitenste laagje van de haarschacht wordt afgesloten. Hierdoor zal het ook meer licht gaan reflecteren. Het resultaat? Een prachtig stralende haardos!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer