Home Tech Wat is SEO en hoe rank je hoger?

Wat is SEO en hoe rank je hoger?

Door Scott van Ede
Wat is SEO en hoe rank je hoger

Steeds meer bedrijven zien tegenwoordig het belang van een website in. Ieder bedrijf heeft dan ook wel een eigen website. Sommige ondernemers denken dat dit genoeg is om gevonden te worden op het internet. Wanneer je een website hebt, ben je inderdaad online vindbaar. Toch is lang niet iedere website even goed te vinden. Om jouw online vindbaarheid te verbeteren, ga je aan de slag met SEO. Veel mensen weten niet wat dit is. Daarom lichten we in deze tekst eerst precies toe wat SEO is. Daarnaast gaan we ook in op manieren hoe jij hoger rankt in zoekmachines met jouw website. Doe je voordeel met deze SEO tips!

Search Engine Optimization (SEO)

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands staat dit ook wel bekend als zoekmachineoptimalisatie. Onder deze term vallen in principe alle handelingen die jij verricht om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk scoort in de resultaten van een zoekmachine. Het gaat hier om de organische resultaten. Dit zijn resultaten waar niet voor betaald wordt. De organische resultaten vind je altijd onder de betaalde resultaten op de verschillende pagina’s van een zoekmachine.

Waarom het belangrijk is om hoog te scoren in de resultaten? Omdat de kans dan een stuk groter is dat mensen jouw website weten te vinden. De internetgebruiker kijkt vandaag de dag namelijk niet vaak verder meer dan de eerste pagina van een zoekmachine. Wanneer jij niet bij de eerste resultaten staat, is de kans klein dat internetgebruikers op jouw site terechtkomen.

Manieren om hoger te ranken

Manieren om hoger te ranken

De meeste mensen hebben weleens gehoord over SEO. Deze afkorting wordt vaak in één adem genoemd met content. Begrijpelijk, want content speelt een belangrijke rol binnen SEO. Zo moet je zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden op strategische plekken in de tekst verwerken. Zet het zoekwoord bijvoorbeeld in de kop, een tussenkopje, de eerste alinea en de laatste zin.

Hoger ranken doe je overigens niet alleen maar door zoekwoorden in jouw teksten te verwerken. Nee, want er zijn ook andere zaken die meespelen. Zo is linkbuilding bijvoorbeeld ook belangrijk. Wanneer er veel websites naar jouw site linken, gaat een zoekmachine jou als autoriteit zien. Dit heeft een positief effect op jouw ranking. Tot slot speelt ook de technische SEO mee bij de ranking in een zoekmachine. Hierbij gaat het om de achterkant van de site. Ontbreekt een goede en duidelijke structuur? Dan zorgt dit er vaak voor dat je lager in de resultaten komt.

Zelf aan de slag of uitbesteden?

Wanneer je aan de slag wilt met SEO, is het handig om hier kennis van te hebben. Ontbreekt deze kennis en begin je er toch zelf aan? Dan is de kans groot dat je de verkeerde aanpak hanteert. Jouw site wordt zodoende niet beter vindbaar. Wil je dit voorkomen en bovendien snel ranken in een zoekmachine? Schakel dan een SEO expert in. Zo iemand weet precies wat hij moet doen om jouw website op een hogere plek in een zoekmachine te krijgen.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer