Home Tips Kantoorinrichting voor meer productiviteit en innovatie

Kantoorinrichting voor meer productiviteit en innovatie

Door admin
Kantoorinrichting voor meer productiviteit en innovatie

Het is belangrijker dan ooit tevoren om innovatief te blijven. Bedrijven die in staat zijn om te vernieuwen en om nieuwe producten of diensten te creëren, hebben een voorsprong op hun concurrenten en zijn beter in staat om zich aan de veranderende markt aan te passen. Bedrijven die niet innoveren, zullen dan weer worden voorbijgestoken en hebben een minder rooskleurige toekomst. Voor bedrijven is het met andere woorden belangrijk om te investeren in een innovatieve omgeving. Een innovatieve bedrijfscultuur is belangrijk, maar ook de kantoorinrichting dient innovatie te stimuleren. De fysieke omgeving kan namelijk de productiviteit en creativiteit van werknemers verbeteren en hen inspireren om buiten de gebaande paden te denken.

Flexibiliteit en vrijheid als stimulans voor innovatie

Een innovatieve kantooromgeving is een plaats waar werknemers zich comfortabel voelen en zich kunnen concentreren op hun werk. Er zijn een aantal zaken die een innovatieve kantooromgeving kenmerken. Een innovatieve kantooromgeving is bijvoorbeeld flexibel en biedt werknemers de mogelijkheid om te werken op de manier die op dat moment het beste past. Dit kan betekenen dat er verschillende werkplekken zijn, waaronder zit- en sta-desks, privékantoren, stille ruimtes, brainstormruimtes en gezamenlijke werkruimtes.

Verder kan je zelf het een en ander doen om creativiteit te stimuleren. Het toevoegen van natuurlijk licht aan een kantooromgeving kan bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de stemming en de concentratie van werknemers, wat dan weer een stimulans is voor creativiteit. Ook het toevoegen van groene kamerplanten is nuttig. Daarnaast hoort alles aanwezig te zijn om te kunnen brainstormen, zoals whiteboards. Technologie is eveneens belangrijk. Denk dan aan digitale werktools en -platforms.

Innoveren in een gezonde en ergonomische werkomgeving

Waar velen echter niet aan denken, is ergonomie. Creativiteit bloeit namelijk in een gezonde en comfortabele omgeving. Daarom kan je niet zonder verstelbare werkplekken en ergonomische kantoormeubelen, zoals een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is een type stoel die is ontworpen om het comfort en de gezondheid van de gebruiker te verbeteren, onder andere door het aannemen van een actieve houding te stimuleren. Een comfortabele bureaustoel is onontbeerlijk voor een gezonde en goede werkhouding. Het is belangrijk om een stoel te kiezen die de juiste ondersteuning biedt voor de rug en de nek.

Het hoofd leeg kunnen maken

Het hoofd leeg kunnen maken

Creativiteit kan je in ieder geval niet pushen, maar je kan wel zorgen voor een setting waarin men alle kansen heeft om creatief te zijn. Doordat je niet creatief kan zijn als het hoofd al vol zit met andere kopzorgen, is het een kwestie van het hoofd leeg te kunnen maken. Dat wil zeggen dat medewerkers de tijd moeten krijgen om regelmatig pauzes te nemen. Een innovatieve kantooromgeving zal ook pauzemogelijkheden bieden. Zowel rustruimtes als bewegingsruimtes zijn belangrijk, net als lol op het werk. Een pingpongtafel kan bijvoorbeeld wonderen verrichten voor het creatieve denkvermogen van medewerkers.

Innovatieve bedrijfscultuur is onontbeerlijk

Onthoud dat je er met louter een creatieve kantoorinrichting nog niet bent, integendeel. Daarvoor moet het ook met de bedrijfscultuur goed zitten. Bedrijven kunnen creativiteit bevorderen door het nemen van risico’s en het verkennen van nieuwe ideeën en methoden aan te moedigen. Hierdoor kunnen werknemers buiten de gebaande paden denken en nieuwe manieren vinden om uitdagingen aan te pakken. Bedrijven die deze aanpak ondersteunen, creëren een werkomgeving waarin werknemers zich op hun gemak voelen om nieuwe ideeën te presenteren.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer