Home Tips Horeca-talk: Je terras ook in de winter vol? Met deze tips haal je het hele seizoen een hoge omzet

Horeca-talk: Je terras ook in de winter vol? Met deze tips haal je het hele seizoen een hoge omzet

Door admin
Horeca-talk: Je terras ook in de winter vol? Met deze tips haal je het hele seizoen een hoge omzet

Het winterseizoen is in aantocht. Als horecaondernemer denk je wellicht dat het terras nu een stille periode tegemoet gaat. Niets is minder waar. Het gezellige, bruisende terrasleven kan ook in de winter gewoon doorgaan. Het geheim? Slimme voorbereiding en het volgen van een aantal tips waardoor je gasten ook bij lagere temperaturen comfortabel kunnen genieten.

Investeer in een terrasoverkapping voor horeca

Allereerst is de sfeer op je terras van cruciaal belang. Klanten moeten zich er thuis voelen, ook als het buiten koud is. Een goed terras nodigt uit. Investeer in dikke kussens, warme fleecedekens en, onmisbaar, krachtige terrasverwarmers. Een gouden tip: met een overkapping tover je je terras om tot een onweerstaanbare en uitnodigende plek. Een terrasoverkapping voor horeca is niet enkel een schuilplaats tegen neerslag, maar ook een statement. Bij ons ben je altijd welkom. De terrasoverkapping voor horeca kan stijlvol worden vormgegeven zodat het helemaal in de stijl van jouw zaak past. Met een duurzame, stevige overkapping wordt het terras een verlengstuk van je zaak, het hele jaar door.

Investeer in een terrasoverkapping voor horeca

Overweeg een stretchtent

Als alternatief voor een vaste overkapping kun je ook misschien een stretchtent kopen, prijs eerst bekijken en dan de euro’s zien binnenrollen. Want een stretchtent is flexibel, stijlvol en geeft een unieke gezelligheid. Daarnaast zijn ze in verschillende maten en kleuren beschikbaar, waardoor er altijd een is die bij jouw zaak past. Ze zijn niet alleen een eyecatcher, maar houden je klanten ook droog. 

Zet in op beleving

Beleving is het toverwoord in de hedendaagse horeca. Gasten komen niet alleen voor het eten of drinken; ze zijn uit op een unieke ervaring. En juist die ervaring kan in de winter extra magisch zijn. En daar hoort ook sfeervolle verlichting en winterse decoratie bij. In de winter kunnen terrassen net zo winstgevend zijn als in de zomer. Het vraagt wel om een andere benadering en inrichting. Je terras hoeft niet in winterslaap. Het kan juist een bruisende plek worden waar gasten graag vertoeven, ongeacht de temperatuur en zo heb je ook nog eens een streepje voor op de concurrentie. 

Exclusiviteit en klantvriendelijkheid

Verwen je gasten met een vleugje exclusiviteit. Denk aan speciale winteraanbiedingen, of wat dacht je van exclusieve wintercocktails die ze nergens anders tegenkomen? Hiermee maak je van elk bezoek een feestje op zich. Vlot, glimlachend personeel – ook wanneer het onder de warme terrasoverkapping gezellig druk is – maakt het verschil. Dus zorg voor een team dat, net als jij, de kunst van hospitality begrijpt: zo heb je een instant recept voor succes! 

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer