Home Tips Netwerken? Zo blijf je top of mind

Netwerken? Zo blijf je top of mind

Door admin
Netwerken? Zo blijf je top of mind

We moeten je niet meer uitleggen waarom netwerken zo belangrijk is. Het is dé manier om collega’s en mogelijke partners te leren kennen. Je verbreedt je horizon en komt op korte tijd enorm veel te weten. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar wie goed kan netwerken , heeft echt wel een streepje voor in de businesswereld. Niet zo’n geboren netwerker? Gelukkig zijn er een paar simpele trucjes die je kunnen helpen om ook lang nadat het event voorbij is nog top of mind te zijn bij mogelijke partners en klanten. 

Stel je open op

Je hoeft niet zelf op mensen af te stappen, een open houding doet al veel. Wees actief en benaderbaar: maak oogcontact, glimlach, probeer je niet te verstoppen achter je smartphone. Kom je in gesprek? Neem dan actief deel, stel relevante vragen. Door proactief te zijn, toon je dat je geïnteresseerd bent om nieuwe connecties te maken.

Heb je een een-op-een gesprek, toon dan oprechte interesse in je gesprekspartner. Stel gerichte vragen over hun werk, interesses en doelen. Neem de tijd, dat toont respect en helpt je om raakvlakken te ontdekken die tot verdere interactie kunnen leiden. 

Meer dan een visitekaartje

Uiteraard is het belangrijk dat je bij elk interessant contact je visitekaartje achterlaat. Maar wil je echt herinnerd worden na het evenement, dan zijn er best wat leukere aandenkens. Ga op zoek naar relatiegeschenken die je kan laten bedrukken met je logo en een contactnummer. Een balpen, notitieboekje, sleutelhanger – of zelfs snoepjes: ze zijn snel uitgedeeld op een evenement. Je naam gaat sowieso mee naar huis en als het goed is, heb je meteen nog een leuke gespreksstarter! 

Na het event

Na het event

Sta je zelf aan het roer van een evenement, dan is het zeker ook een goed idee om goodies uit te delen. Je wilt tenslotte dat de aanwezigen zich de dag herinneren en jouw bedrijf – liefst snel – contacteren. Door hen een zak met fijne goodies mee te geven scoor je twee keer: je klant of partner verlaat het event met een goed gevoel en dankzij de goodies – met jouw logo en contactgegevens – is je telefoonnummer nooit ver weg als ze je nodig hebben. 

Netwerken, het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is het echt een kwestie van oefening die kunst baart. Op de duur gaat het quasi vanzelf, en in tussentijd ben je al een heel eind geholpen met de bovenstaande tips. 

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer