Home Tips Werkbaar en wendbaar werken: een flexibel kantoor

Werkbaar en wendbaar werken: een flexibel kantoor

Door admin
Nieuwe werkwijze stelt andere eisen aan kantoorinrichtingen

De coronapandemie heeft de manier waarop veel mensen werken behoorlijk veranderd. Vooral voor wat betreft mensen met een kantoorbaan. Waar mensen eerder al hun werkuren ook echt daadwerkelijk op kantoor aanwezig waren, is vandaag de dag het telewerken of thuiswerken dat door corona opeens nodig was nog steeds populair. Hoewel veel bedrijven en medewerkers intussen een regeling hebben getroffen voor hybride werken, is zeker nog niet overal een nieuwe kijk op werkplekken en kantoren gewoonte geworden. Hoe met een flexibel kantoor beter ingespeeld kan worden op werkbaar en wendbaar werken? Hieronder lees je er meer over.

Het nieuwe kantoor

Tot begin 2020 was het heel gebruikelijk dat mensen al hun werkuren op kantoor aanwezig waren. Ze voerden op kantoor al hun taken uit, of dat nu ging om individuele werkzaamheden of gezamenlijke projectbesprekingen. Vaak hadden mensen een vaste werkplek, waar alleen zij gebruik van maakten. Maar toen kregen we te maken met corona, en veranderde alles. Mensen gingen op grote schaal thuiswerken om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit thuiswerken is populair gebleven. Tegenwoordig werken met mensen bijvoorbeeld nog maar twee of drie dagen per week op kantoor, en de andere dagen thuis. Kantoor is meer een plek geworden voor collega’s ontmoeten en dingen bespreken, en individueel werk wordt thuis uitgevoerd.

Nieuwe werkwijze stelt andere eisen aan kantoorinrichtingen

Werkbaar en wendbaar werken een flexibel kantoor

Het kantoor is nu dus meer een ontmoetingsplek. Dit stelt andere eisen aan kantoren en de inrichting ervan. Zo is er alleen vaak al veel minder kantoorruimte nodig, omdat bijna nooit iedereen tegelijkertijd aanwezig is. Daarnaast is kantoor meer een plek waar mensen afspreken om wat te bespreken. In plaats van werkplekken is er dus meer vraag naar overlegruimte. Enerzijds om kleine, knusse hoeken waar mensen met zijn tweeën kunnen zitten. Anderzijds om grotere vergaderruimtes met conferentiestoelen waar een projectgroep een bespreking kan houden.

Een flexibeler kantoor vraagt om meer flexibele kantoormeubelen. Werkplekken zijn niet meer van een persoon, maar moeten gedurende de week (en zelfs de dag) door meerdere mensen gebruikt kunnen worden. Het is belangrijk om goede ergonomische kantoormeubelen te kiezen, die eenvoudig en snel aangepast moeten kunnen worden aan ieders favoriete zithouding en lichaamsbouw. Op Bureaustoel.nl vind je een ruim assortiment aan goede, en betaalbare ergonomische kantoormeubelen.

Een volledig geoutilleerd thuiskantoor

In de welzijnswetgeving voor thuis- en telewerkers zijn tot slot wel bepalingen opgenomen omtrent apparatuur, maar niet over wekplekmeubelen. Toch is het ook thuis erg belangrijk om een bureaustoel- en tafel te hebben met uitgebreide instelmogelijkheden. Dit verkleint de kans op fysieke klachten zoals RSI.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer