Home Tips Zo bouw je het ideale kantoor in een kleine ruimte

Zo bouw je het ideale kantoor in een kleine ruimte

Door admin
Zo bouw je het ideale kantoor in een kleine ruimte

Net een start-up opgericht, en is je budget om te besteden aan een kantoor dus aan de lage kant? Dat hoeft niet te betekenen dat je jouw eerste maanden in een onpraktisch bureau hoeft door te brengen. Het komt simpelweg neer op het maken van beredeneerde keuzes, die de ruimte die je voorhanden hebt optimaal benut. Zo zal het slim plaatsen van de meubels en de juiste belichting de ruimte al een stuk groter doen lijken. Meer tips nodig? Hier vind je alvast enkele ideeën. 

1. Kies de juiste meubels 

Het spreekt voor zich dat je geen enorme bureaus kan plaatsen in een kleiner kantoor. Je zal dus moeten kiezen voor een compacter formaat dat je op een slimme manier in de ruimte kan plaatsen. Daarnaast houd je best rekening met opslagruimte, want een rommelig kantoor zal al snel kleiner ogen. Hoe weinig oppervlakte je ook hebt, voorzie voldoende lades en kasten om spullen op te bergen. Tot slot zijn stapelbare oplossingen een must, want deze kunnen verticaal worden opgeborgen. Denk bijvoorbeeld aan manden of dozen. 

2. Slimme bekabeling 

Ook losse kabels en rondslingerende elektrische apparaten zullen een rommelige indruk geven. Je zorgt er dus best voor dat alle draden netjes zijn weggewerkt of geordend zijn. Je kan dit zelf deels doen aan de hand van kabelgoten of strips om ze bij elkaar te houden. Een andere optie is outsourcing van industriële elektriciens, zodat je zeker bent dat dit op een professionele manier gebeurt. 

3. Spiegels en glas 

Spiegels en glas

Spiegels en glas creëren een illusie van ruimte, en zijn dus absoluut aangeraden in een kleiner kantoor. Dit komt doordat ze licht reflecteren. Bijkomend vermindert de transparantie ervan het effect van visuele afscheiding. In een klein bureau kan het daarom nuttig zijn om een vergaderzaal uit glas te bouwen, maar hiervoor zal je moeten inzetten op lassers outsourcing. Bovendien zorgt het gebruik van glas voor veel natuurlijke lichtinval in het kantoor, wat opnieuw doet lijken dat het over een grotere oppervlakte gaat. 

4. Ga voor een minimalistische stijl 

Zoals eerder vermeld, is chaos best te vermijden in een klein kantoor. Wanneer je kiest voor felle kleuren en veel decoratie, zal dit al snel een drukke uitstraling geven. Op die manier lijkt de kamer nog kleiner dan hij al is, en dat wil je natuurlijk liever vermijden. Een strakke stijl daarentegen oogt rustig en geeft een gevoel van ruimte. 

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer