Home Financieel 3x waarom je wel een incassobureau zou moeten inschakelen

3x waarom je wel een incassobureau zou moeten inschakelen

Door Scott van Ede
3x waarom je wel een incassobureau zou moeten inschakelen

Wanneer iemand een product of dienst bij je afneemt is dit een klant. Je kan ervan uitgaan dat een klant jouw bedrijf betaalt voor dit product of deze dienst. Dit klinkt logisch toch? Helaas is dit niet in alle situaties het geval; veel bedrijven krijgen immers wel eens te maken met wanbetalers. Wanneer je toch wilt dat een klant betaalt, kan het inzetten van een incassobureau een goede keuze zijn. In dit artikel leggen we je uit waarom het inschakelen van een incassobureau een goede keuze is. Ook al zal het een kleine investering zijn. 

1. Een incassobureau is op de hoogte van de laatste wetgeving

Wil jij een betaling vorderen? Dan is het van groot belang dat je dit doet volgens de laatste wetgeving. Doe je dat niet, dan kan de wanbetaler onder de betaling uitkomen. Omdat we heel goed snappen dat je  prioriteiten als ondernemer wel ergens anders hebt liggen dan bij het bijhouden van de regeltjes rondom wanbetalers, adviseren we je een incassobureau in te schakelen. Het inschakelen van een incassobureau is het geld waard, omdat ze precies weten welke regels en wetten er gelden rondom het versturen van een aanmaning. Zo loop je geen geld mis!

2. Een incassobureau legt makkelijker contact met wanbetalers

Incassobureaus beschikken over diverse tools die voor jouw als ondernemer erg duur zijn. Deze tools helpen bij het bereiken van debiteuren. Het kan namelijk zo zijn dat wanneer je een debiteur wilt bereiken, je uit het niets geen contact meer krijgt wanneer deze debiteur een betaalachterstand heeft. Dit doen ze omdat ze hopen dat jij de handdoek in de ring gooit en zij met een wanbetaling wegkomen. Een incassobureau heeft toegang tot verschillende databases met contactgegevens van je debiteur. Zo kunnen ze de wanbetaler ook op andere manieren bereiken. Daarnaast kan een incassobureau aangetekende e-mails versturen. Het voordeel van een aangetekende e-mail is dat deze met een leesbevestiging kan worden verstuurd. Dit maakt de kans groter dat de debiteur betaald. 

3. Een incassobureau inschakelen scheelt jou tijd en geld

Een-incassobureau-inschakelen-scheelt-jou-tijd-en-geld

Als ondernemer heb jij het vast al druk genoeg met je eigen taken. Achter je geld aanzitten is daarom vaak een taak die veel te veel tijd kost. Bellen, mailen en dan ook nog alle regels in de gaten houden; kortom een hoop frustratie. Wanneer je een incassobureau inschakelt, voorkom je al deze stress en tijd. Dit geeft jou de ruimte om je te focussen op je onderneming. 

Daarnaast hoeft het inschakelen van een incassobureau geen bakken met geld te kosten. We raden je aan om een No Cure, No Pay incasso aan te gaan. Incassobureaus met deze werkwijze vragen pas geld als er resultaat is geboekt. Zo betaal jij nooit te veel, maar krijg je wel je geld van de debiteuren.  

Het inschakelen van een incassobureau mag dan wel iets van geld kosten, maar het kan je veel stress, moeite en tijd schelen. Daarnaast is de kans groot dat jij jouw zuurverdiende centen krijgt.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer