Home Tips Geef je badkamer een make-over op basis van aardtonen & natuurlijke materialen

Geef je badkamer een make-over op basis van aardtonen & natuurlijke materialen

Door Scott van Ede
Geef je badkamer een make-over op basis van aardtonen & natuurlijke materialen

Ben je die oude tegels van toen je je woning kocht beu? Loopt het water niet meer zo vlot uit de kraan? Dan is het misschien eens tijd dat je je badkamer een volledige make-over geeft. Het is tenslotte een ruimte waar je enorm veel tijd in spendeert. Wij geven je enkele tips om je badkamer de mooiste ruimte van je huis te maken.

Start met de vloer

Je badkamertegel is één van de belangrijkste aspecten van de ruimte. Deze moet in lijn zijn met de rest van het interieur van de kamer. Daarom is het misschien een goed idee om te starten met de keuze van de tegel, alvorens je aan de rest begint. Een aanrader is een badkamer op basis van aardse tonen. Deze zorgen voor een gemoedelijke, rustige sfeer in de kamer waarin je volledig tot rust kan komen. Daarom raden we lichtgekleurde steen mozaïektegels aan, die de toon zetten voor de rest van je badkamer.

Natuursteen

Om de lijn door te trekken kies je best een wastafel op basis van natuursteen. Dit soort wastafel ziet er niet enkel goed en chic uit, ze zijn ook minder gevoelig voor slijtage. Hier kan je dus jaren plezier aan hebben, zonder veel problemen. Vervolgens kan je beslissen wat voor kranen je wil installeren. Het spreekt voor zich dat je best iets pakt dat niet vloekt met je wastafel. Niet te vergeten: een stijlvol wastafelmeubel. Uiteraard heb je een plekje nodig waar je al je badkamergerief kan in opbergen. Een houten meubel past bij dit soort kamer perfect, omdat het goed bij de natuurtinten past. Op naar de volgende stap!

Pak je eerder een bad of een douche?

Pak je eerder een bad of een douche

In de wereld zijn er twee soorten mensen: personen die liever een douche pakken of personen die altijd in bad gaan. Wat je ook bent, wij raden aan om het allebei te hebben in je badkamer. Een vrijstaand bad maakt van je badkamer een echte oase van rust. Is er iets beter dan even relaxen in een heet bad, met wat goede muziek op de achtergrond? Is dat niet jouw idee van tot rust komen, maar eerder een douche? Uiteraard kan dat ook, denk aan een regendouche, die je het gevoel geeft van onder een warme regenbui te staan.

De wanden

Eén van de laatste, maar belangrijkste ingrediënten om je make-over af te maken zijn de wanden. Hier heb je veel opties. Wil je in dezelfde lijn gaan als het wastafelmeubel? Dan zijn wandpanelen van hout een geschikte keuze. Je kan ook voor natuursteen gaan of betonstuc. Het maak niet uit, zolang het maar de stijl van de badkamer complimenteert!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer