Home Tips Een tankkaart voor werknemers: waar moet je op letten?

Een tankkaart voor werknemers: waar moet je op letten?

Door Scott van Ede
Een tankkaart voor werknemers: waar moet je op letten?

Samen met een bedrijfswagen, is een tankkaart een erg interessant extralegaal voordeel voor je werknemers. Maar hoe kies je nu de beste tankkaart voor jouw bedrijf en werknemers?

Europa of België?

Bij de afweging van het type bedrijfswagen dat je selecteert, heb je al heel wat mogelijkheden bekeken. Zo heb je financiële renting, maar ook financiële leasing en dan heb je nog het type wagen en de extra opties die hierbij horen. Bij het aanschaffen van een tankkaart, zijn er ook opties om af te wegen. Hierbij is de eerste factor de locatie: kies je voor een kaart die je kan gebruiken in enkel in België, in de Benelux of in Europa? De meeste internationale transportbedrijven kiezen voor een Europese kaart, terwijl in België de lokale bedrijven vaak opteren voor een kaart voor binnen de Benelux. Daarnaast kan je kiezen voor een multimerkenkaart waar je in verschillende tankstations kan tanken, of een eigenmerkentankkaart waarbij de keuze uit stations beperkter is.

Hybride wagens

Nu bedrijven steeds meer gestuurd worden richting elektrische en hybride wagens, moet je ook je tankkaart hierop afstellen. Kies daarom voor een laadkaart waarmee je kan tanken en opladen in Europa. Je kiest best voor een hybride kaart waarbij je een groot netwerk aan oplaadpunten punten doorheen Europa hebt zodat je werknemers ook met de elektrische wagen op reis kunnen vertrekken. Verder is het ook aan te raden via de app de oplaadpunten te bekijken als je je reis uitstippelt, aangezien bepaalde landen (zoals Spanje en Italië) nog heel wat minder oplaadpunten hebben dan bijvoorbeeld Duitsland en Nederland. 

Handig verbruik bijhouden

Handig verbruik bijhouden

Gebruiksvriendelijkheid is de derde factor waar je rekening mee dient te houden bij de keuze van een tankkaart. Op het einde van elke maand moet je een handig overzicht van verbruik en uitgaven per personeelslid kunnen ontvangen. Daarnaast is een tank app ook voor de werknemer erg handig om dichtstbijzijnde tankstations te vinden. En wist je dat je ook mobiel kan tanken? Zo kan je via de app de pomp al kiezen zodat je enkel nog hoeft te tanken als je aan het tankstation toekomt. Voor de werkgever is een goede service natuurlijk belangrijk qua gebruiksvriendelijkheid. Denk aan een snelle aanvraag en levering van de tankkaart, en goed bereikbare klantenservice via een app.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer