Home Tips Deze keukenapparatuur zou niet mogen ontbreken in jouw restaurantkeuken

Deze keukenapparatuur zou niet mogen ontbreken in jouw restaurantkeuken

Door Scott van Ede
Deze keukenapparatuur zou niet mogen ontbreken in jouw restaurantkeuken

Ben je op zoek naar apparatuur voor in een restaurantkeuken? Dan ontdek je al snel dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Welke apparatuur jij nodig hebt, hangt onder meer af van hetgeen er op de menukaart staat. Toch zijn er ook genoeg apparaten die in geen enkele restaurantkeuken mogen ontbreken. Benieuwd welke dit zijn? Wij zetten de belangrijkste apparaten hieronder op een rijtje.

Vaatwasser

In een restaurant wordt dagelijks van alles en nog wat gebruikt om gerechten te bereiden. We doelen in dit geval niet op apparatuur, maar op keukengerei. Zo snijd je ongetwijfeld de nodige producten me behulp van keukenmessen en gebruik je talloze lepels, messen en vorken om borden op te dienen. De gevulde borden gaan het restaurant in en keren – als het goed is – leeg weer terug. Dingen die smerig zijn, moet je weer schoonmaken. Daarom is een vaatwasser onmisbaar in iedere restaurantkeuken. Jij plaatst de smerige vaat in dit apparaat en binnen een paar tellen is alles weer schoon. Hierdoor hoef jij niet bang te zijn dat je zonder borden, glaswerk of bestek komt te zitten.

Grillplaat

Grillplaat

Staan er behoorlijk wat warme gerechten op de menukaart? Dan moet je deze op de juiste manier kunnen bereiden. Wil je bijvoorbeeld vlees en groente(n) bereiden? Dan kun je dit in een pan op een kookstel doen. Nadeel is alleen dat een gemiddeld kookstel niet veel pitten heeft. Vaak kun je er maximaal vijf à zes pannen op kwijt en dat is voor de gemiddelde horecagelegenheid niet genoeg. Daarom zien we in veel horecagelegenheden een grillplaat terug in de keuken. Deze plaat leent zich uitstekend om groente(n) en vlees op te bereiden. Er is vaak veel plek, waardoor jij makkelijk en snel verschillende bestellingen kunt bereiden. Bijkomend voordeel is dat een grillplaat makkelijk schoon te maken is. Het kost je in ieder geval veel minder tijd dan telkens pannen afwassen.

Pizza oven

Een grillplaat is ideaal om bepaalde gerechten te bereiden, maar toch kun je ook met dit apparaat niet alle maaltijden bereiken. Neem bijvoorbeeld een pizza. Je kunt de deegboden namelijk niet maar zo op de grillplaat leggen. Staan er pizza’s op jouw menukaart? Overweeg dan om een pizza oven aan te schaffen. Veel mensen denken direct aan een grote, dure steenoven wanneer we het over een pizza oven hebben. Toch kun je ook voor een compact apparaat kiezen, waardoor zo’n oven prima in iedere keuken past. Zo zijn er bijvoorbeeld pizza ovens met één lade, maar ook met twee lades. Jij doet simpelweg een pizza in het apparaat en kunt deze binnen de kortste keren uitserveren.

Koelkast en vriezer

In de gemiddelde horecagelegenheid worden dagelijks talloze ingrediënten gebruikt. Het gaat vaak om verse producten. Helaas is de houdbaarheid van sommige producten niet bepaald lang. Om te voorkomend dat etenswaren snel bederven, moet jij hoe dan ook een koelkast en vriezer in jouw restaurantkeuken hebben staan. Als je het geld hebt, raden wij je aan voor twee grote apparaten te gaan. In dat geval kun je namelijk veel etenswaren koelen of invriezen. Op deze manier voorkom je dat spullen binnen de kortste keren bederven.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer