Home Tech 3 tips om een goedkope laptop te scoren

3 tips om een goedkope laptop te scoren

Door admin
3 tips om een goedkope laptop te scoren

Veel mensen hebben tegenwoordig een laptop in huis. Logisch, want met dit apparaat ben je niet langer afhankelijk van een vaste plek. Doordat een laptop over een accu beschikt, kun je hem ook aan tafel of op de bank gebruiken. Heeft jouw laptop het begeven en gebruik je het apparaat veel? Dan wil je waarschijnlijk snel een nieuwe kopen. Helaas zijn laptops niet bepaald goedkoop. Toch kun je ook voor weinig geld een laptop kopen. Wij geven je hier 3 tips om een goedkope laptop te scoren.

1. Koop een laptop van een goed merk

Loop een willekeurige elektronicazaak binnen en je ziet er direct een arsenaal aan laptops liggen. Het merendeel van deze draagbare computers is van verschillende merken. Voor laptops van de gerenommeerde merken betaal je vaak flink wat geld. Wil je een goedkope laptop scoren? Denk dan niet direct dat je de A-merken links moet laten liggen. Nee, want je kunt vast en zeker ook een tweedehands Dell laptop vinden. Het merk zegt overigens niet altijd iets over de kwaliteit, zeker niet wanneer het om een tweedehands laptop gaat. Het apparaat is dan immers al eerder gebruikt.

2. Kies voor een laptop met hoogwaardige processor

Eén van de belangrijkste onderdelen van een laptop is de processor. Dit onderdeel kun je zien als de motor van het apparaat. Kies je voor een goedkope laptop? Dan is de processor vaak van mindere kwaliteit. Niet iedereen ziet dit direct als een probleem. Toch irriteer je je vaak snel aan een slechte processor. Deze is namelijk traag en heeft niet veel rekenkracht. Dit komt de prestatie van jouw laptop niet ten goede. Zoek je een goedkope laptop? Vergeet dan niet naar de processor te kijken alvorens je een keuze maakt.

3. Werkgeheugen

De processor is niet het enige onderdeel dat de snelheid van jouw laptop bepaalt. Nee, want ook het werkgeheugen speelt hier een belangrijke rol in. Goedkopere laptops hebben vaak minder geheugen dan de duurdere varianten. Weinig werkgeheugen zorgt ervoor dat een computer traag is. Zo laden internetpagina’s en programma’s vaak langzaam bij een laptop met weinig werkgeheugen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Vergeet daarom geen aandacht aan het werkgeheugen te besteden als je een goedkope laptop zoekt. Het zou zonde zijn wanneer je na aankoop pas ontdekt dat de laptop toch eigenlijk te weinig werkgeheugen heeft.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop

Je hebt verschillende mogelijkheden om een goedkope laptop te scoren. Je kunt je richten tot een tweedehands website, maar er worden ook nieuwe laptops verkocht voor lage prijzen. Toch is een goedkope laptop niet altijd de juiste keuze. Waarom niet? Omdat je dan niet verzekerd bent van een goede processor en een groot werkgeheugen. Daarnaast gaat de accu van goedkope laptops vaak ook minder lang mee.

Zoek je een laptop waar je jarenlang mee vooruit kunt? Koop dan een nieuwe. Door het grote aanbod nieuwe laptops weet jij mogelijk niet welke je moet kiezen. Kijk dan eens naar de Dell XPS 13. Waarom juist deze laptop? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst heeft de laptop een elegant dun en robuust chassis van gefreesd aluminium. Daarbij komt dat het apparaat een batterijduur tot wel 22 uur heeft. Tot slot is de laptop voorzien van een zogeheten InfinityEdge-beeldscherm, waardoor er sprake is van een vrijwel randloze weergave.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer