Home Tips Je smart home upgraden met slimme raamdecoratie

Je smart home upgraden met slimme raamdecoratie

Door Scott van Ede
Je smart home upgraden met slimme raamdecoratie

Veel huishoudens denken er tegenwoordig aan om hun huis een stuk slimmer te maken. Je kan bijvoorbeeld beginnen met slimme stekkerdozen of slimme speakers waarmee je weer de lichten kan bedienen. Er is tegenwoordig van alles mogelijk. Zo is er sinds kort ook slimme raamdecoratie op de markt. In dit artikel worden alle mogelijkheden besproken.

Wat is slimme raamdecoratie?

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van elektrische raamdecoratie. Maar wat is het precies? Het woord zegt het eigenlijk al. De raamdecoratie is tegenwoordig zo slim dat ze vele mogelijkheden met zich meebrengen.

Mogelijkheden slimme raamdecoratie

Zoals net aangegeven biedt de raamdecoratie van de toekomst vele mogelijkheden. Met telefoon, je kunt ze instellen met een tijdschema of met de sterkte van de zon! Ook is slimme raamdecoratie toegankelijk voor iedereen omdat er nog steeds een optie is om de bekleding met de hand te bedienen. Maar alle lange draden zijn tegenwoordig verwerkt. Daarom is slimme raamdecoratie ook ideaal voor de kleinste gebruikers. Of voor de schoonmakers en oppassers die bijvoorbeeld geen verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes!

Bediening via je telefoon

Bediening via je telefoon

De elektrische rolgordijnen werken ook via een app op je telefoon. Dit is ideaal omdat tegenwoordig bijna iedereen wel een telefoon op zak heeft! Zo hoef je ook nooit meer te zoeken naar de afstandsbediening. Op de app kun je de stand van de rolgordijnen precies regelen. Maar je kunt op de app ook een tijdschema instellen. Zo hoef je er zelf nooit meer achteraan.

Bediening met een tijdschema

Is bediening met je stem of via een mobiele telefoon niks voor jou? Dat is geen probleem. De elektrische rolgordijnen kunnen namelijk ook ingesteld worden via een bepaald tijdsschema. Zo hoef je er zelf niet meer naar om te kijken. Je kunt de raamdecoratie ook instellen op de sterkte van de zon. En alles kan je regelen op de app van je telefoon!

Bediening met de sterkte van de zon

Wil je het nog eenvoudiger maken voor jezelf? Laat je rolgordijnen dan het werk doen. Elektrische rolgordijnen kun je verbinden met een smart sensor. De sensor houdt de hele dag de lichtinval van je huis in de gaten. Je kunt dan instellen dat je minder licht in je huis wil. De raamdecoratie helpt je daarmee. Maar slimme raamdecoratie is ook vriendelijk voor je energierekening. Omdat er rekening gehouden wordt met het licht en met de warmte die de zon biedt, hoeven de lampen minder vaak aan. En ook de verwarming kan een standje lager!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer