Home Tips De laatste trends op het gebied van relatiegeschenken

De laatste trends op het gebied van relatiegeschenken

Door Scott van Ede
De laatste trends op het gebied van relatiegeschenken

Als bedrijf wilt u zich graag bekend maken aan de buitenwereld maar u wilt ook de huidige relaties bestendigen. Een attentie of relatiegeschenk is een middel dat zich hier uitstekend voor leent. Als het om relatiegeschenken gaat, dan is de keuze enorm. Een groot assortiment van enkele duizenden geschenken is vaak niet voldoende en elke jaar ziet u weer nieuwe trends verschijnen. Terwijl normaal gesproken de beurzen bepalen wat wel een hit gaat worden en wat juist niet, gaat het dit jaar net even anders. Ondanks Corona is het assortiment relatiegeschenken nog steeds enorm en ziet u ook dit jaar weer bepaalde trends, zoals de duurzame relatiegeschenken.

Wat zijn duurzame relatiegeschenken?

Duurzame relatiegeschenken zijn o.a. artikelen vervaardigd uit bestaande materialen. Het is dus gemaakt van gerecycled materiaal. Of de producten zijn gemaakt van bamboe, wat bekend staat om de snelle groei, waardoor het heel geschikt is voor het maken van gebruiksvoorwerpen in het kader van milieuvriendelijke productie. Aan de ontwerpen van de duurzame relatiegeschenken wordt veel aandacht besteed, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een mooi product als visitekaartje voor uw bedrijf uit kunt delen.

Een paar duurzame relatiegeschenken als voorbeeld

Pennen

Het is een feit dat pennen nog altijd de meest populaire relatiegeschenken zijn. En u denkt bij een pen misschien niet direct aan duurzame relatiegeschenken. Maar dat is zeker mogelijk. Een pen kan bijvoorbeeld voor een deel van tarwestro gemaakt zijn. Dat is een restproduct van de tarweoogst. Door dit in de pennen te verwerken, hoeft er minder plastic gebruikt te worden. Maar een pen kan bijvoorbeeld ook van bamboe gemaakt zijn.

Pennen

Tassen

Onder de duurzame relatiegeschenken vallen ook zeker de draagtassen van gerecycled katoen. Tassen nemen mensen overal mee naar toe. In de trein, op de fiets, naar de supermarkt of voor een dagje uit. Het voordeel van de tassen is dat uw bedrijfslogo er vrij groot op afgedrukt kan worden, zodat het voor de buitenwereld goed zichtbaar is. Voor een extra leuk accent zijn er ook tassen die gemaakt zijn van een combinatie van katoen en kurk.

Groeipapier

Als u de gedachte aan een groenere wereld helemaal uit wilt dragen, dan kunt u overwegen om groeipapier als duurzame relatiegeschenken te laten bedrukken. Of u stuurt het als uitnodiging voor de opening van uw nieuwe bedrijfspand. Dit groeipapier heeft het formaat van een ansichtkaart en bevat bloemzaadjes. De ontvanger kan het heel eenvoudig in de grond stoppen. Door er vervolgens een beetje water bij te doen, groeien er na verloop van tijd een paar mooie bloemen. Zo stuurt u niet alleen duurzame relatiegeschenken naar uw klanten, maar u levert ook nog een bijdrage aan een fleurige omgeving.

Meer dan het gebruik van gerecycled materiaal

Net als in veel andere industrieën, wordt ook bij de producenten van relatiegeschenken hard gewerkt aan het maken van duurzame relatiegeschenken. Dat zie je niet alleen terug in de materialen. Ook wordt steeds vaker gekeken naar de hoeveelheid water die gebruikt is bij de productie, zodat dit ook tot een minimum kan worden beperkt. Als uw als bedrijf dus graag de naamsbekendheid wil vergroten en ook aan het milieu wilt denken, dan zijn er genoeg mogelijkheden om dit duurzaam en verantwoord te doen.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer