Home Tips 4 tips om een lege muur origineel aan te kleden

4 tips om een lege muur origineel aan te kleden

Door admin
4 tips om een lege muur origineel aan te kleden

Een kale muur kan een smet zijn op het interieur. Zeker bij lange muren helpt het niet bepaald om leven in de brouwerij te brengen, terwijl het net bij zo’n muren ongelofelijk moeilijk is om ze origineel aan te kleden. Het kan zelfs een afknapper zijn voor wie een woning wil kopen. Creatief zijn is alvast een goed idee omdat je dan automatisch de muur breekt. We gingen te rade bij verschillende interieurarchitecten en hebben een aantal goede interieurtips die we willen delen.

Hang een vloerkleed aan de muur

Met een vloerkleed aan de muur geef je de woonkamer eenvoudig wat extra warmte mee. Het staat vooral goed wanneer je hoge muren hebt, want dan kan je een lang vloerkleed ophangen dat de kamer nog hoger doet lijken. Hierdoor krijg je ook meteen een heel ruim gevoel mee. Als je geen hoge muren hebt, is het een beter idee om meerdere vloerkleden op te hangen. Door verschillende matchende vloerkleden naast elkaar op te hangen, kan je echte kunstwerkjes creëren achter de zetel. Het is wel belangrijk dat het vloerkleed altijd lekker strak hangt want anders ziet het er niet uit.

Leg eens een laminaatmuurtje

Leg eens een laminaatmuurtje

Vind je een vloerkleed tegen de muur al heel bijzonder? Dan moet je laminaat eens gezien hebben. Het is ideaal om een accentmuur te creëren en net als vloerkleden zorgt het voor een warm effect. Anderzijds is het wel zo dat een laminaatmuur saai en sfeerloos kan zijn als je het niet goed aanpakt. Wat goed werkt, is er een moderne dierenkop aan bevestigen. Een stoere neushoorn geeft de laminaatmuur bijvoorbeeld extra cachet.

Kaders ophangen en verven

Deze tip is heel bijzonder, maar tegelijkertijd ook een goede optie wanneer je ook de muur gaat verven. Je fleurt de muur op met lege kaders die bij je interieur passen. Je kan ze best wel speels ophangen zodat de muur ook meteen levendiger oogt. Wat je vervolgens doet, is je muur én je kaders in dezelfde kleur verven. Het werkt ook heel goed met witte muren. Wie bijvoorbeeld niet van plan is om via de muren kleur in huis te brengen, vervangt een kale muur eenvoudig door een originele muur met bijzondere reliëfjes die toch wel wat aandacht naar zich toe zal trekken.

Een alternatief is om de kaders net in een compleet andere kleur te schilderen zodat het lekker contrasteert. Dit is wel enkel een goed idee als deze kleur ook al via andere accenten in de ruimte terugkomt.

Krachtige elementen in de muur verwerken

Ten slotte kan je ook een aantal opvallende en harde elementen in de ruimte integreren. Denk bijvoorbeeld aan een ruwe houten deur die toegang biedt tot ingebouwde boekenplanken. Zo’n deur schreeuwt eigenlijk om aandacht, waardoor je zelf kiest waarheen de ogen gericht zijn. Bovendien doorbreekt het heel goed grote en lange oppervlakken. Het is bijvoorbeeld een ideale oplossing voor wie wel erg lange en hoge muren heeft die anders al snel futloos lijken.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer