Home Lifestyle Zo houd je jouw bedrijfsterrein schoon in het voorjaar

Zo houd je jouw bedrijfsterrein schoon in het voorjaar

Door admin
bedrijfsterrein schoon houden

Nu je bedrijf misschien wel gesloten is door de coronacrisis, is het ideale moment daar om de handen uit de mouwen te steken. Kreeg de gevel al een likje verf, vond je eindelijk de tijd om de administratie op orde te brengen en zijn ook de videosollicitaties achter de rug? Dan is het misschien wel tijd om ook je bedrijfsterrein onder handen te nemen. Hieronder lees je wat je in het voorjaar allemaal kan doen om je bedrijfsterrein schoon te houden.

Planten onder handen nemen

April is de ideale maand om sierheesters en hortensia’s te snoeien. Vergeet daarnaast niet om even de verschillende plantvakken te spitten en te bemesten. In het voorjaar krijgt meststof met stikstof de voorkeur. Stikstof stimuleert de celdeling in de plant en zorgt ervoor dat planten groter worden, bladgroen aanmaken en voldoende op lengte komen. Door nu je planten lekker te voeden, staan ze binnen enkele weken maximaal in bloei.

Tip: Het is het ideale moment om perimeterdraad in te graven voor je robotmaaier. Als je nog geen robotmaaier hebt, vind je eenvoudig een goede robotmaaier via Best Gekozen.

Onkruid- en algenbestrijding

Hoewel wat groen altijd leuk is voor het bedrijfsterrein, geldt dat toch niet helemaal voor onkruid en groene aanslag. Gebruik geen chemische onkruidverdelgers die slecht zijn voor het milieu. Er zijn voldoende duurzame varianten waarmee je onkruid eenvoudig weg borstelt. Dat laatste is belangrijk omdat je tijdens het borstelen ook meteen allerhande zaadjes wegwerkt die anders opnieuw voor een onkruidplaag zullen zorgen. Daarnaast verwijder je ook de groenaanslag die gegarandeerd op je bankjes, borden en asbakken is terechtgekomen. Vooral aan de noordkant van je bedrijfsterrein is het belangrijk om groene aanslag te bestrijden. Hier kan je eveneens kiezen voor een biologisch middel. Haal ook nog even de beste hogedrukreiniger in huis en spuit je asfalt en bestrating goed af.

Scheurtjes aanpakken

Na verloop van tijd krijgt asfalt te maken met allerhande scheurtjes. Die scheurtjes worden alleen maar groter tijdens de winterperiode. Dat heeft alles te maken met het bevriezen van vochtdeeltjes en het loskomen van steeltjes. Dit is het ideale moment om die scheuren te herstellen. Brand de scheurtjes volledig schoon en vul ze met bitumen. Vergeet ze nadien niet af te strooien met leislag om de voegvulling te beschermen.

Dakgoot en riolering reinigen

De herfst en winterperiode hebben vast hun sporen achtergelaten. Met de regen kwam er ook veel vuil mee en bladeren hebben zich misschien wel opgehoopt, terwijl onkruid op dit moment welig tiert en de doorstroming nog verder beperkt. Het is niet ondenkbaar dat je bij de eerstvolgende regenbui, en die komt er vast wel nog aan, met vieze geurtjes krijgt af te rekenen. Gebruik een putschep om rioolputten op te knijpen, kruip de ladder op en verwijder al het natuurlijk afval uit de dakgoot en haal de hogedrukreiniger er nog even bij om de verschillende afvoerleidingen schoon te spuiten. Vergeet dan wel niet om eerst alles goed te dichten zodat het er niet elders allemaal uitspuit.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer