Home Tips Waarom is cyber security zo belangrijk voor je bedrijf?

Waarom is cyber security zo belangrijk voor je bedrijf?

Door Scott van Ede
Waarom is cyber security zo belangrijk voor je bedrijf?

De opkomende digitalisering biedt fantastische kansen voor bedrijven om zowel offline als online zichtbaar te zijn voor de consument. Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om niet alleen in de vestigingsplaats, maar in heel Nederland hun naamsbekendheid te vergroten. Helaas geeft dit niet alleen maar voordelen, want juist met de digitale wereld nemen de cyber security-risico’s flink toe. Dit geldt zeker voor bedrijven die hun documenten en gegevensopslag naar de online cloud hebben verplaatst. Even inloggen bij een openbare hotspot met je werk laptop en daar gaan je gegevens! Waarom het beveiligen van je gegevens zo belangrijk is, lees je hieronder.

Cyber Security: dit betekent het

Wist je dat het afhandelen van een cyberaanval voor bedrijven kan oplopen tot wel 200.000 euro? Dit brengt niet alleen grote financiële moeilijkheden met zich mee, maar daarnaast moeten de slachtoffers vaak ook hun bedrijf sluiten. Alles ligt op straat! Onwijs vervelend en daarom extra belangrijk om je Cyber Security-bewustzijn te verhogen. Cyber Security is de manier waarop jouw organisatie werkt om het risico van een cyberaanval te verlagen. Zo is het belangrijk om alle apparaten en services die je gebruikt binnen de organisatie goed te beschermen.

Verschillende cyberaanvallen

Je hoort het steeds vaker: bedrijven die zijn gehackt door een cyberaanval. Dit kan op twee verschillende manieren, namelijk via een openlijke of verborgen cyberaanval. Een bekende variant is Phishing, waarbij je e-mails ontvangt die schadelijke links bevatten. Wanneer er op deze link wordt geklikt, kan er schadelijke informatie vrijkomen van je organisatie. Daarnaast heb je ook veel kwaadaardige software (malware) die ongewenste software in je eigen netwerk installeren. Denk hierbij aan virussen, ransomware en spyware. Om deze reden is het belangrijk om een security awareness programma te installeren voor een veilige IT-omgeving. Op deze manier maak je je werknemers bewust van wat er mogelijk kan gebeuren en welke schade ze kunnen aanrichten binnen hun IT-omgeving.

Tips voor Cyber Security

Tips voor Cyber Security

Het is dus zeer belangrijk dat je je gegevens goed blijft beschermen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om het risico van een aanval te verminderen. Zo is het ten eerste belangrijk dat je van alle gegevens veilig back-ups maakt in de cloud. Mocht er dan een aanval plaatsvinden en de gegevens worden gestolen, dan kun je in ieder geval de gegevens nog ophalen. Bescherm daarnaast alle wachtwoorden door iedere werknemer sterke en unieke wachtwoorden te geven voor de verschillende accounts. Het beste is om deze wachtwoorden iedere drie maanden te veranderen. Tot slot kun je ook een extern bedrijf inschakelen die kan helpen met een cybersecurity-training om je medewerkers goed te informeren over de mogelijke gevolgen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer