Home Tips Waar wringt het schoentje op de werkvloer?

Waar wringt het schoentje op de werkvloer?

Door Scott van Ede
Waar wringt het schoentje op de werkvloer?

Zij die ooit al eens een shift van meer dan 12 uur hebben moeten draaien op de werkvloer kunnen erover meespreken: helse pijn aan je voeten is slopend. In deze blog vertellen we waarom degelijke schoenen op de werkvloer zo belangrijk zijn en bespreken we enkele sectoren waar degelijk schoeisel een must is. Want wie het schoentje past… moet niet op de blaren zitten!

Horeca 

Als er ergens lange uren worden geklopt, dan is het wel in de horeca. Als bezige bijtjes op liters koffie zoeven de kelners, obers en het keukenpersoneel de godganse dag door het restaurant. Van tafel naar keuken, van keuken naar de kelder, van de kelder naar de inkomhal naar de bar en terug. Als horecamedewerker ben je de hele dag door in de weer. Doe je dat 12 uur lang op je ‘All Stars’, dan lig je diezelfde nacht in bed na je shift te kermen van de pijn aan je voeten, we spreken uit ervaring. Net zoals horeca- en beroepskledij om je lichaam te beschermen, zijn er voor je voeten ook oplossingen: ondersteunende en goed passende schoenen. De beste keuze die je kan maken is schoenen kopen die gemaakt zijn om lange uurtjes mee te wandelen. Orthopedische schoenen zijn bijvoorbeeld ideaal. “Allemaal goed en wel, maar zijn er ook leuke modellen?”, hoor ik je denken. Want een orthopedische schoen allemaal leuk en aardig, maart dat klinkt waarschijnlijk niet zo aantrekkelijk. Ook de modebewuste horecamedewerker komt aan zijn trekken in de wereld (zeg maar hemel) van de orthopedische schoen. Tegenwoordig bestaan er heel wat orthopedische schoenen die er ook gewoon leuk uitzien. 

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Nog een sector waar ontelbare stappen worden gezet en urenlang rechtstaan geen uitzondering is: de medische wereld. Overuren voor verpleegsters en dokters zijn vaste kost. En ja, dan zien die voeten ook wel eens zwarte sneeuw. Wil je op wolkjes lopen dan kies je voor medische klompen. Je houdt ze niet enkel makkelijk schoon, als je de juiste maat draagt, zitten ze heerlijk. En laat dat nu net het belangrijkste zijn voor jou. Maar niet alleen je tere voeten zullen je dankbaar zijn, ook voor je rug en algemene houding kunnen medische klompen heel wat betekenen. Klompen hebben een open model, dat is niet voor niets. Een gesloten schoen ademt veel moeilijker, waardoor je warme zweterige voeten kan krijgen. Bacteriën hopen zich al snel op en dat kan zorgen voor onaangename geurtjes en zelfs voetschimmels.

Doe jezelf en je voeten een plezier en kies voor professionele schoenen die speciaal zijn ontworpen voor harde werkers zoals jij.

related posts

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accepteer Lees meer