Probleem op deze pagina?

Project: PROEFTUIN - LeYLab

Bedrijven: Projecten in bedrijven
01/10/2010
01/10/2012

De ontwikkeling van succesvolle innovaties vergt meer dan een goed idee en een sporadische integratie van gebruikersfeedback in het ontwikkelingsproces. Succesvolle innovaties vereisen een continue betrokkenheid van gebruikers doorheen het ganse ontwikkelingsproces in een voor hen zo natuurlijk mogelijke omgeving met daarachter vernieuwende infrastructuur van de volgende generatie (netwerk)technologie.

Vlaamse bedrijven en partners die (grootschalige) gebruikerstesten binnen bepaalde ICT applicatiedomeinen willen uitvoeren.

LeYLab is een proeftuin die zich als doel stelt een open platform aan te bieden aan entrepreneurs/innovators om vroegtijdige terugkoppeling te kunnen krijgen over hun toekomstig product. Hiervoor staan een netwerk ter beschikking (gebaseerd op glasvezel tot in de huiskamer), een panel van enthousiaste eindgebruikers en een professionele onderzoeksinstelling.
De hoofdbedoeling is dank zij deze nieuwe onderzoeksmogelijkheden onmiddellijke terugkoppeling te krijgen van de eindgebruiker om zo het toekomstig product optimaal af te stemmen op de wensen van de klant.
LeYLab is vooral gespecialiseerd (doch is niet beperkt tot) de domeinen multimedia, gaming en e-Health.

Alcatel-Lucent, Androme, Belgacom, Comsof, IBBT, In-Ham, Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, RMM (Focus-WTV), Televic Healthcare, U-Sentric, Videohouse
Dirk Osstyn (LeYLab)
Audiovisuele uitrusting en Communicatie, Breedband Technologie, e-Government, Image/Video Computing, Imaging, Image Processing, Pattern Recognition, Informatie en media, maatschappij, Informatietechnologie/Informatica, Internettechnologie, IT toepassingen medisch, Multimedia - E-Learning, Multimedia - E-Publishing, Digitale Content, Multimedia - Erfgoed cultuur, Netwerk Technologie, Netwerk Security, Opleiding en Training, Optische Netwerken en Systemen, Residential Gateaway, User Interfaces, Usability, Visualisatie, Virtuele Realiteit, Zorg en gezondheidsdiensten
Innovatiecentrum voor Huisvesting met Aangepaste Middelen
cc dd (vd), Luc Verhoeven (Just Innovation), Luc Larmuseau (iLLumoo)
http://www.LeYLab.be/innovators
Share this on