Probleem op deze pagina?

SENSTECH-Basiscursus 'Good Sensory Practices: sensorische analyse van voedingsmiddelen en -ingrediënten', 19 oktober 2017, Gent (Zwijnaarde)


Tijdens deze basiscursus zal een globaal overzicht gegeven worden over sensorisch onderzoek. Na enkele inleidende begrippen zullen zowel consumenten-testen als analytische sensorische testen aan bod komen.

PROGRAMMA

12.15 u – 13.00 u Onthaal met broodjes

13.00 u – 14.00 u Inleidende begrippen ‘Sensorisch onderzoek’
Soorten testen, selectie en training van smaakpanels, selectie van descriptoren, inrichting van sensorische testruimte, monster(voor)-bereiding en -presentatie, monitoring van performantie van smaak-panels, …

Dr. Inge Dirinck
SENSTECH, Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen

14.00 u – 15.15 u Consumententesten
De aanpak van hedonische testen zal stap voor stap worden doorlopen, gaande van panelsamenstelling over testlocatie, testdesign, testorganisatie, vragenlijsten en resultaten. Wat is hierbij belangrijk, welke verschillende mogelijkheden bestaan er en wat verdient de voorkeur in welke situatie?

Dr. Karen Bekaert
V-G Sensory bvba, Deinze

15.15 u – 15.45 u Koffiepauze

15.45 u – 17.00 u Analytische sensorische testen
In dit deel zullen verschillende analytische (sensorische) testen aan bod komen (doelstelling, proefopzet, verwerking van sensorische data, …)

Dr. Inge Dirinck
SENSTECH, Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen

19/10/2017
19/10/2017
Tramstraat 59
9052 Zwijnaarde
Inge Dirinck
+32498900802
info@senstech.be
https://sensnet.wordpress.com/basiscursus-good-sensory-pr...
Share this on