Probleem op deze pagina?

Link2Innovate

Bent u een jong technologiebedrijf met innovatieve producten of diensten op zoek naar een klant om dit verder mee te ontwikkelen?  

Of bent u een gevestigde organisatie of bedrijf op zoek naar nieuwe technologieën?      
         
Bent u bereid om daarvoor samen te werken met een relevant bedrijf in Zuid-Nederland in het kader van een Europees project?

Meld u dan aan voor het Interreg Vlaanderen-Nederland project Link2Innovate.

Het project

Link2Innovate moedigt samenwerking aan tussen jonge technologiebedrijven en gevestigde bedrijven uit Vlaanderen en Zuid-Nederland. Samen kunnen ze tot concrete nieuwe toepassingen van hun producten of diensten komen.

Jonge bedrijven worden vaak geconfronteerd met de zogenaamde valley of death (de kloof tussen het ontwikkelen van technologische kennis en het succesvol in de markt zetten van een product), ook in de grensregio van Vlaanderen en Nederland. Over een innovatief product beschikken betekent niet dat je erin slaagt om dat snel en efficiënt in de markt te zetten.

Tegelijkertijd doet zich ook binnen de gevestigde industrie een paradox voor. Terwijl grote bedrijven in de beste positie verkeren om te innoveren – ze hebben het kapitaal, de sterke merken en ervaring met productlanceringen – doen ze dat onvoldoende. Vaak benaderen ze nieuwe initiatieven op dezelfde wijze als hun aloude producten. Op die manier is het moeilijk echt te innoveren.

Via matchmaking, subsidie en coaching wil het Interreg project Link2Innovate voor beide partijen een win-win situatie creëren.

Wat houdt hulp in?

  • Matchmaking: De 8 projectpartners (starterscentra en incubatoren) helpen enerzijds jonge technologiebedrijven aan launching customers, en anderzijds gevestigde bedrijven aan innovaties bij jonge bedrijven. De hulp die geïnteresseerde (en draagkrachtige) bedrijven de jonge bedrijven kunnen bieden bij experimentele ontwikkeling, zoals prototyping, demonstraties of pilotontwikkeling, zorgt ervoor dat het product of dienst voldoende zuurstof krijgt om succesvol te evolueren.
     
  • Subsidie: Jonge technologiebedrijven kunnen via Link2Innovate beschikken over een subsidie van €11.250 (45% subsidie op projectkosten van €25.000).
     
  • Coaching: Professionele ondersteuning door een ervaren business coach om de samenwerking tot een succes te maken. Ook kunnen jonge bedrijven beroep doen op coaching zodat hun innovatie efficiënt en vlot in de markt kan gezet worden.

Voor wie?

Technologiebedrijven die jonger zijn dan acht jaar en slimme toepassingen voor volgende sleuteltechnologieën ontwikkelen, kunnen deelnemen aan dit project: micro-en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, geavanceerde materialen, geavanceerde fabricatiesystemen en –processen, industriële biotechnologie of ICT-toepassingen die met deze sleuteltechnologieën te maken hebben.

Gevestigde bedrijven of organisaties die op zoek zijn naar een innovatie en graag een enthousiaste jongeling onder hun vleugels nemen, kunnen hun interesse melden bij de projectpartners.

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor deelname tot 30 juni 2017.

14/03/2017 14:26 Nieuws Innovatiecentra
Share this on

As straightforward I can state that It will be anything but difficult to begin your profession as indicated by your advantage subject. At that point, you can discover most recent occupations or enrollment on the web and can apply for same.


Comment_add Reageer