Probleem op deze pagina?

Verilin | Innoveren met kleur en materiaalnuances

Verilin produceert sinds 1956 luxueus huislinnen gecombineerd met accessoires.  Dankzij een bundeling van traditie, vakmanschap, innovatie en creatie behoort de Kortrijkse producent tot de wereldtop op het gebied van luxelinnen.  Verilin slaagt er elk seizoen in om de grenzen te verleggen met een product dat al eeuwen in de Vlaamse cultuur verankerd ligt. Het vakmanschap en de innovatiedrang van Verilin hebben geleid tot internationale erkenning voor de creaties van het bedrijf.

Dit jaar werd hun collectie Nuée SHADOWS bekroond met het Henri Vandevelde label.

Voor dit ontwerp haalden beeldend kunstenaar Liv Mathilde Méchin en textielontwerper Côme Touvay inspiratie uit de lichtschakeringen aan de hemel die telkens duiden op de komst van een nieuw seizoen.

Verilin deed beroep op ondersteuning via KMO-portefeuille en innovatiesteun via het IWT (nu Agentschap voor Innoveren en Ondernemen) om grondig onderzoek te doen naar de juiste vezels, garens, bindingen en weeftechnieken.

Nuée SHADOWS is immers een opgemerkte innovatie in de textielwereld door de verfijning van kleur-en materiaalnuances (dégradé) op weefkundig vlak.

Omdat Verilin vooral ook duurzame, authentieke weefsels wil creëren werd gezocht naar compatibele bindingen en werd de stabiliteit van het product grondig onderzocht.

Innovatie is voor Verilin heel belangrijk.  Om hun productie in Vlaanderen te behouden, is het voor hen essentieel om voortdurend nieuwe kennis op te doen, de grenzen van hun ontwerp- en productieproces te verleggen.  Dit alles vanuit een authenticiteit, met passie voor vlas en hun schitterende producten.

Meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
An Cosaert
an.cosaert@innovatiecentrum.be
M: +32 473 54 04 75

Verilin
Watermolenwal 32
8501 Heule (Kortrijk)
www.verilin.be

 

Share this on

Amazing work on the writer's part and This blog has a positive and excited outcome.


Such the great post here to all web users have to look the online here www firefox com download free this is the very nice browser to use by the many web users.


Comment_add Reageer