Probleem op deze pagina?

Gezocht: radicale vernieuwers

Ben jij klaar om de wereld te veranderen? Kan je innoveren voor een betere wereld? Al 55.000 mensen deden de voorbije dagen de innovatietest (www.destandaard.be/innovatietest), die de Sociale InnovatieFabriek en de Standaard lanceerden naar aanleiding van de wedstrijd Radicale Vernieuwers. Bijna honderd vernieuwende projecten werden al ingediend. Het toont aan: in Vlaanderen wordt er niet alleen veel gepraat over hoe het beter kan, er wordt ook veel mee gedààn.

Wedstrijd Radicale Vernieuwers

De test is het startschot van de wedstrijd Radicale Vernieuwers (www.radicalevernieuwers.be), een organisatie van de Sociale InnovatieFabriek en De Standaard in samenwerking met Cera, Coopburo, Koning Boudewijnstichting en IWT. Samen gaan we op zoek naar Radicale Vernieuwers die niet alleen dromen niet van een betere wereld, maar er ook wat aan doen. Met hun product, dienst, werking of methode hebben ze een radicaal andere, nieuwe en positieve oplossing voor een maatschappelijke uitdaging. Er bestaat al veel inspiratie, zoals bijvoorbeeld afvalarme winkels, uitzendburo’s voor mensen met autisme, vrijwilligers die alternatieve pensioenen opbouwen, stadsboerderijen en filters die flessenwater maken.

Waar zijn de ‘radicale vernieuwers’ van Vlaanderen?
Vlaanderen radicaal? Deze keer hopen we van wel. Kent u radicale projecten, producten of (vrijwilligers)werkingen die een betere wereld maken? Ben je zelf radicaal vernieuwend? We horen het graag.

Je kan je vernieuwingen inzenden (voor 29 mei) via www.radicalevernieuwers.be. Een jury onder leiding van Otto-Jan Ham selecteert de 10 meest opvallende voorbeelden. Deze ‘Radicale Vernieuwers’ worden eind juni gevierd op een prijsuitreiking en bedolven onder de prijzen: de erkenning, media aandacht en een innovatiebootcamp.

Meer informatie: www.radicalevernieuwers.be
Karen Hiergens - communicatie & community Sociale InnovatieFabriek 

Share this on

I'll audit this blog as An and it exhibits how much effort has been put into this.


Comment_add Reageer