Probleem op deze pagina?

Industriële oplossing voor automatiseringsvraagstukken

Dynamics biedt, als internationale systeem integrator, industriële oplossingen voor automatiseringsvraagstukken bij enerzijds machine constructeurs en anderzijds productiebedrijven. Ongeveer 25% van de omzet van Dynamics wordt gerealiseerd in de niche van aluminium extrusie.

  

 
Gedurende de jaren zijn we tot de vaststelling gekomen dat de billetovens voor de extrusie van aluminium enorm energie verbruikende en onderhoud intensieve ovens zijn. Uit deze vaststelling is het idee gerijpt om een oven concept te ontwikkelen dat een noemenswaardig energie besparing met zich meebrengt en tevens ook bedrijfszekerder en onderhoudsvriendelijker is.” (Mathias Deloof, General manager)

Voor de innovatieve elementen van het project werd, in samenwerking met het Innovatiecentrum West-Vlaanderen, een aanvraag opgemaakt voor IWT subsidie. Met, weliswaar redelijk wat inspanningen, zijn we er in geslaagd in minder dan een maand het dossier klaar te stomen.

Ondertussen werd het project succesvol afgerond.

Door uitgebreide studies en evaluaties werd een prototype ontwikkeld van een onderhoudsvriendelijke aluminium extrusie installatie waarbij de voorverwarming maximaal gebruik maakt van warmterecuperatie. De finale “Just in time” verwarming, vermijdt het op temperatuur houden van de billet voordat deze aan de pers doorgegeven wordt. Het uitgewerkte systeem van billetforcasting werkt zeer goed, zelfs in die mate dat het systeem sinds de introductie continu gebruikt wordt.

Meer info:

Innovatiecentrum West-Vlaanderen
Rudy Deschepper
rudy.deschepper@innovatiecentrum.be
M: +32 479 92 07 12

Dynamics

Kouterstraat 10
8560 Wevelgem
www.dynamics.be

Share this on

Industrial solutions in Zimbabwe showed huge results this year. In the latest reviews of the articles by Tiffani Bevers there's an idea of automation platforms in such countries. It's a serious thought provoked by the Technology Conference in Aurora Learning Foundation and Aspen Program, says writemyessayfast.org writer Judy Tilters.


Indeed an examination by the Center for Economics and Business Research conjectures a fall of two for every penny in family unit's extra cash before the finish of.


Really amazing article


Great Post! I really like it


Comment_add Reageer