Probleem op deze pagina?

Nieuwe oproepen ESF-projecten

Het Europees Sociaal Fonds heeft twee nieuwe oproepen voor projecten gelanceerd die ook interessant kunnen zijn voor socialprofitorganisaties. Het gaat om een oproep binnen 'Mensgericht ondernemen' en een binnen 'Innovatie'. De deadline voor beide oproepen is 31 maart 2012.

Mensgericht ondernemen - Ondernemings- en organisatiestructuur focussen op mens en maatschappij

Deze oproep richt zich op de kwaliteit van de arbeid voor werkenden. Deze kwaliteit van de arbeid omvat in de eerste plaats de arbeidsinhoud, in de tweede plaats arbeidsvoorwaarden en arbeidsrelaties. Het werken aan kwaliteit van de arbeid voor werkenden betekent dat volgende actiedomeinen aan bod komen: strategisch HR- en competentiebeleid in ondernemingen, gelijke kansen M/V beleid, diversiteitsbeleid, aangepaste arbeidsorganisatie, … Deelnemers kunnen werken aan het stroomlijnen van de kernprocessen van de organisatie, het verbeteren van diverse ondersteunende organisatiesystemen, het ontwikkelen van het menselijke potentieel en het heroriënteren van de organisatiecultuur op de organisatiestrategie.

Concrete voorbeelden van actiedomeinen zijn het herorganiseren van processen en de bijhorende bevoegdheids- en verantwoordelijkheidsverdeling. Ondersteunend kan ook gewerkt worden aan leiderschap en kennismanagement. Daarnaast kan tevens het HR-beleid in de breedste zin aan bod komen, beginnende bij de selectie en aanwerving van medewerkers tot het uitwerken van een aangepast carrièrebeleid voor werknemers. Deze oproep wordt bijzonder ruim opgevat en wil promotoren stimuleren om de diverse thema’s en eventuele combinaties ervan te combineren.

Er is maximaal 100.000 euro voorzien per project (55% VCF middelen, 45% ESF middelen). Er is een verplichte private inbreng per project van 30% voor KMO’s en 50% voor grote ondernemingen.

Oproep Innovatie

In deze oproep gaat het om het bedienen van werkenden en niet-werkenden op de Vlaamse arbeidsmarkt met behulp van een innovatief instrument. Het gaat hierbij om diensten die passen binnen de beginselen van de actieve arbeidsmarkt en sociale inclusie.

Er is een partnerschap verplicht tussen de promotor en minimaal één partnerorganisatie. De doelgroep van deze oproep is een groep van intermediaire organisaties op de arbeidsmarkt.

De financiering bedraagt maximaal 325.000 euro per project (49,5% VCF en 49,5% ESF, 1% eigen inbreng).

Voor beide oproepen organiseert ESF-Vlaanderen een infosessie op 30 januari.

Meer informatie

Share this on

Things are very open and intensely clear explanation of issues. was truly information. Your website is very beneficial.


only professional writers can make this kind of material, cheers


The leading assignment help UK firm offers state of the art services to its clients with a promise of delivering all the required work well within the deadline.


I am so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that's at the other blogs.


That was an really impressive post and i like that.


Very nice blog and articles. I am realy very happy to visit your blog. Now I am found which I actually want. I check your blog everyday and try to learn something from your blog. Thank you and waiting for your new post. conference call south africa


For many people this is the best solution here see how to do it. Preventivo imbiancatura


Wow absolutely incredible piece of writing. Thanks for sharing. towing red deer


Very interesting information, worth recommending. However, I recommend this: Judi Online


Wow! Such an amazing and helpful post this is. I really really love it. It's so good and so awesome. I am just amazed. I hope that you continue to do your work like this in the future also. Tree removal Near ME


Comment_add Reageer