Probleem op deze pagina?

Duurzame en functionele verpakking

Op 1 oktober 2011 start Pack4Food met het VIS-traject "Duurzame en functionele verpakkingen" met subsidies van IWT. Dit traject bestaat uit drie concrete onderzoeksprojecten rond belangrijke en gemeenschappelijke noden binnen de verpakkingssector voor levensmiddelen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met UGent, HoGent, KULeuven, het Belgisch Verpakkingsinstituut en het Verpakkingscentrum.

Het eerste onderzoeksproject betreft de optimalisatie van het sluiten (sealen) van verpakkingen. Dit heeft als specifiek doel het inzicht te vergroten omtrent de relatie tussen de dikte/samenstelling van een seallaag en de uiteindelijke kwaliteit van het verpakte levensmiddel. Een betere sealkwaliteit en het in staat zijn om microlekken te voorkomen zal een belangrijke invloed hebben op de houdbaarheid van verpakte levensmiddelen. Eveneens zal de toepasbaarheid van bio-seallagen onderzocht worden wat het aandeel van innovatieve bioplastics-folies kan doen verhogen, zeker in combinatie met het tweede deelproject rond biogebaseerde verpakkingen voor verhittingstoepassingen. Het doel van dit laatste is om aan bedrijven uit de ruime verpakkingssector onderzoeksresultaten aan te bieden omtrent (combinaties van) verpakkingsmaterialen op basis van hernieuwbare grondstoffen die kunnen gebruikt worden voor warm afvullen, voor pasteurisatie in verpakking en voor microgolfoventoepassingen. Tenslotte wenst dit traject in een derde pijler procedures (met GMP handleiding) op te stellen voor het produceren en verwerken van duurzame en functionele verpakkingen die bedrijven moeten adviseren/begeleiden om voedselveilige verpakkingen op de markt te brengen. Dit VIS-traject wenst dan ook concrete en implementeerbare oplossingen aan te bieden en de implementatie daarvan te begeleiden via bilaterale opvolging met de deelnemende bedrijven.

Share this on

Nice post,this place is very nice and good game this game is very interesting and simple game roblox hack 2018 is online video game and latest version and new tools just play the game and full enjoy thanks for sharing it.


Wow absolutely incredible piece of writing. Thanks for sharing. red deer towing


I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable.
I really enjoyed reading this post. big fan, thank you!


So i am inclined some arrange. It happens to be awesome to be sure nearly everybody verbalize outside the philosophy and also flexibility concerning who significant content section will most certainly be freely seen. Consumer Financial Services


Five Nights at Freddy's is horror game incredibly unique. It will make you feeling of dread when play. If you're like to scary games you should play this game out!


Comment_add Reageer