Probleem op deze pagina?

productinnovatie bij SCA Packaging

Sinds 2009 hebben VOKA KvK Oost-Vlaanderen, Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, Vereniging Gentse Havengebonden Ondernemingen (VeGHO) en Kring van Werkgevers Kanaalzone Zeeuws-Vlaanderen een samenwerkingsovereenkomst rond o.a. kennisinfrastructuur en innovatie.
Op 19 mei 2010 ging bij SCA Packaging in de haven van Gent een eerste grensoverschrijdend business-to-business event door rond "Productinnovatie en toegevoegde waarde van design"
SCA Packaging is een leverancier van klantspecifieke verpakkingsoplossingen met de nadruk op state-of-the art design en lokale service dicht bij de klant.
SCA Packaging kan voldoen aan elke verpakkingsvraag uit de markt. Het gloednieuwe Innovation Centre voor Europa is gevestigd in Brussel. Een specifiek designproces leidt tot design services: een ontwerpservice die inzichten in consumentengedrag effectief kan vertalen naar innovatieve verpakkingsconcepten.
Tijdens een panelgesprek gemodereerd door het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen konden zowel Flanders InShape als Twostone Innovation (Middelburg) hun dienstverlening toelichten. De panelleden gingen in discussie met de zaal over thema's zoals: Zijn Nederlanders nu meer innovatiegedreven dan Belgen, of niet? Moet een innovatiestrategie deel uitmaken van de algemene bedrijfsstrategie van ieder bedrijf? Is samenwerking met derden (kennisinstellingen, onderzoekscentra en andere bedrijven) een noodzaak voor succesvolle innovatie? Wat is het belang van open innovatie?
Het debat werd gevolgd door een praktijkgetuigenis bij SCA Packaging over innovatie in design en innovatie in manufacturing. De namiddag werd afgesloten door een rondleiding in het bedrijf gevolgd door een verzorgde receptie.
Dit was een eerste activiteit in een reeks van 5 die in de periode tot eind 2011 zullen georganiseerd worden. De volgende activiteit gaat door in oktober 2010 bij DOW in Terneuzen en zal handelen over het thema "Innovatie in maintenance".

Share this on

Wow absolutely incredible piece of writing. Thanks for sharing. tow trucks red deer


Comment_add Reageer